Premierul Orban, prezent la Timișoara, a declarat că obiectivul liberalilor este câștigarea alegerilor din decembrie. Acesta a precizat că „premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile”, în contextul în care USR PLUS au anunțat vineri că îl au ca propunere de prim ministru pe Dacian Cioloș.

„Am câștigat pentru Parlamentul European, prezidențiale și locale. Chiar dacă guvernăm în cea mai dificilă perioada din ultimii 30 de ani, poate chiar și mai mult, am arătat că suntem serioși, responsabili și căutăm cele mai bune soluții. Strategia politică a PNL la această campanie e aceeași care a fost și în campania electorală. Adversarul nostru e PSD, care continuă să reprezinte un pericol grav pentru România”, a declarat premierul României, la Timișoara.

Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu”, a afirmat deputatul USR, Ionuț Moșteanu, în Studioul Politic de la Digi 24.

Președintele Klaus Iohannis a respins, miercuri, ultimatumul anunțat de vicepreședintele USR, Cătălin Drulă, care a spus că partidul său nu va intra la guvernare cu PNL dacă va fi premier tot Ludovic Orban.

Citește și: Boc: „PNL și USR+ sunt de aceeași parte a baricadei”

#News