Dacian Cioloș

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al alianței USR PLUS a declarat că formațiunea sa intră în lupta pentru alegerile parlamentare cu gândul de a crea un guvern de reformă, un guvern ce va fi condus de Dacian Cioloș, pe care îl consideră mai bun decât actualul premier.

„USR va intra la guvernare şi va intra la guvernare cu mandat de reformă. Vrem un premier cu mandat de reformă. Nimeni nu are un cel în alb din partea noastră, în primul rând ca partid care intrăm acum în nişte alegeri, USR-PLUS vrea să dea premierul.

 Asta să fie foarte clar, noi cu gândul acesta intrăm în alegeri şi facem tot ce ţine de noi să ne convingem electoratul că noi suntem singura variantă, singurul partid care vrea într-adevăr o reformă, o reformă de care statul într-adevăr are atât de mare nevoie. Dincolo de asta, aşa cum spuneam, e prea devreme acum să căutăm funcţii şi să împărţim guvernarea. Vrem un parteneriat corect, onest.

Domnul Orban m-a dezamăgit că a mințit miercuri dimineață, când a spus niște lucruri total neadevărate, știa că sunt neadevărate. Înțeleg bătălia politică, înțeleg meciul de campanie, înțeleg de ce toată lumea atacă. Vreau să stăm la masă după alegeri, discutăm cu toții”, a afirmat Ionuţ Moşteanu, vineri, la Digi 24, la Studioul Electoral.

Dacian Cioloș, propunerea USR PLUS pentru viitorul premier

Moșteanu îl consideră pe Dacian Cioloș ca fiind cel mai potrivit premier pe care îl poate avea România în acest moment, mai ales că este omul politic român aflat pe cea mai înaltă treaptă în Parlamentul European, fiind liderul de grup al ReNew Europe.

„În momentul acesta, Dacian Cioloş este, prin protocolul nostru vechi de alianţă între USR şi PLUS, este persoana desemnată pentru a prelua acest portofoliu. Am lucrat cu Dacian Cioloş în 2016. Am văzut cât de bine a condus acel Guvern, în condiţiile în care nu avea un suport politic. A fost sub tirurile PSD şi ALDE un an de zile, după ce l-a învestit, apoi a trebuit să lucreze cu secretarii de stat ai ALDE şi PSD. Este un om foarte abil, un om foarte diplomat. A fost comisar european. Are cea mai mare funcţie a unui politician român în Parlamentul European este lider de grup Renew Europe. Am fi mai mult decât mândrii şi ar fi omul mai mult decât potrivit pentru a fi premierul României”, a conchis Moşteanu.

Citește și: USR compară PNL cu PSD. „Dl. Orban și-a arătat limitele ca lider”

#News