David Popovici, desemnat cel mai bun înotător din lume pentru anul 2022

David Popovici participă la Campionatul Mondial de Nataţie din Japonia

David Popovici a primit premiul pentru “Cel mai bun înotător din lume la masculin 2022”, la deschiderea Campionatului Mondial de Nataţie din Japonia. Premiul i-a fost oferit de Federația Internațională de Natație, potrivit stiripesurse.ro.

David Popovici va începe evoluţia în Japonia la 24 iulie, în serii la 200 metri liber

David va concura în a opta (ultima) serie a calificărilor și se va afla pe culoarul 4. Cursa va începe de la ora 05:51 (ora României).

Din seria lui Popovici mai fac parte Roman Fuchs (Franța), Nandor Nemeth (Ungaria), Danas Rapsys (Lituania), Felix Auboeck (Austria), Matthew Richards (Marea Britanie), Antonio Djakovic (Elveția), Rafael Miroslaw (Germania) și Hadrien Salvan (Franța).

Începând din 26 iulie, el va evolua la 100 metri liber. Românul a câștigat două titluri mondiale în probele de 100 și 200 metri liber,  este asteptat să repete victoriile la Campionatele Europene și să stabilească un nou record mondial în proba regină a înotului, cea de 100 m liber.

În plus, David Popovici a cucerit și patru medalii mondiale la juniori, trei de aur și una de argint, și cinci europene, patru de aur și una de argint.

Pentru premiul acordat de World Aquatics au votat foști înotători, oficiali, sportivi de top și jurnaliști. Înotătorul în vârstă de 18 ani a fost premiat înainte de începerea primei sesiuni de seară de la Fukuoka. David este al treilea cel mai rapid înotător din istorie pe această distanță, după germanul Paul Biedermann (1:42.00) şi legenda americană Michael Phelps (1:42.96).

Cristian Popescu Piedone, întâmpinat cu căldură de mii de oameni la târgul anual de la Costești