Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Întrucât, în ultima vreme, ploaia de acuzații și de teorii ale conspirației pare să nu se mai termine, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru vine cu un set de explicații așteptate de mulți. Tătaru afirmă faptul că nu există un tratament specific pentru coronavirus, însă există o serie de alte tratamente care pot veni în sprijinul ameliorării simptomelor cauzate de SARS-COV-2.

„Pentru infecția cu COVID nu avem un tratament specific, avem divese tratament, anticoagualante, suport ventilator, dar nu există un tratament specific împotriva COVID -19. Se încearcă tratament specific, noi acum beneficiem de tratamentul care li se acordă cetățenilor din UE. Noi suntem pe listă la Comisia Europeană, pentru vaccin. Când apare prima companie care produce, în funcție de doze, se va împărți vaccinul între țări”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În egală măsură, ministrul Sănătații a mai declarat că tratamentele primite de români sunt aceleași ca cele primite de toți cetățeanii UE. Poate mai important decât atât, Nelu Tătaru ne dă asigurări că atunci când va exista un vaccin anti-Covid pe piață, România va beneficia la rândul ei de acesta, întrucât țara noastră se află pe lista Comisiei Europene.

Citește și: Ministrul Muncii declară război birocrației și anunță lansarea aplicației „Inspecția Muncii”

#News