Ministrul Sănătății

Că o moțiune simplă nu are niciun efect asupra celor luați în cătare de senatori o știe și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Marți, în timp ce participa la dezbaterea moțiunii „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, care îl viza de altfel, ministrul Sănătății a reușit nu doar să răspundă acuzațiilor ce i s-au adus, ba a avut timp și să comande 115 milioane de măști, în valoare de 50 de milioane de euro, susține liderul Pro România, Victor Ponta.

„Vreau să îi informez pe toţi colegii mei că aseară (marți seara – n.r.), când domnul ministru Tătaru era aici, în plenul Camerei şi discuta cu deputaţii, a avut timp să mai facă un contract pentru 115 milioane de măşti în valoare de aproape 50 de milioane de euro. Acest contract şi acest câştigător este o firmă, Naguma International, care încă din 9 aprilie a anunţat că a adus măştile în ţară.

Nu a reuşit să le vândă nimănui şi atunci Ministerul Sănătăţii direct, pentru că cel de la Unifarm era ocupat cu cealaltă afacere, Ministerul Sănătăţii direct a găsit o soluţie pentru bietul om care adusese 100 de milioane de măşti şi nu voia nimeni să le cumpere. A organizat o licitaţie, în luna iunie, dar licitaţia era pentru măşti de protecţie, cum scrie în ordonanţa Guvernului şi omul nu avea măşti de protecţie, avea măşti faciale.

Aşa că a anulat licitaţia, au reorganizat-o şi au schimbat în caietul de sarcini denumirea, ca să fie exact ce adusese omul în aprilie. Au pus şi două condiţii – să ai măştile, cantitatea de 100 de milioane şi să le livrezi în şapte zile. O singură firmă, evident, avea şi cantitatea şi putea să le şi livreze în şapte zile”, a spus Ponta în plenul Camerei Deputaţilor, imediat după votul la moţiunea simplă ce-l viza pe Nelu Tătaru.

În intervenția sa, liderul Pro România a ținut să precizeze și faptul că nu l-a susținut pe Nelu Tătaru pentru poziția de ministru al Sănătății. În plus, Ponta a lansat un atac dur celor care sprijină afacerile cu echipamente medicale. „Vreau să ştiţi cu toţii, cei care protejaţi aceste afaceri, că, dacă nu v-aţi primit partea, să vă duceţi la minister să v-o primiţi”, a punctat Ponta.

Citește și: Moțiunea simplă împotriva lui Nelu Tătaru a fost votată. Ea nu are ca efect direct demiterea ministrului Sănătății

HashtagNews.ro