Sursa foto: Facebook

Pe Eugen Teodorovici l-a prins flama. Recent a anunțat că vrea șefia PSD, pentru că în opinia lui este liderul interimar de drept, și tot recent a depus în Comisia de buget din Senat un amendament prin care speră să salveze toate terasele construite ilegal, sau măcar pe cele la care este asociat, pe litoralul Mării Negre. Amendamentul a fost votat deja de Senat, pe 16 iunie, și nu mai așteaptă decât votul forului decizional, Camera Deputaților.

Amendamentul lui Orlando Eugen Teodorovici introduce două modificări majore la Legea 50/1991 privind autorizarea construcțiilor, modificări prin care aduce în legalitate construcțiile ridicate fără autorizație pe litoral până la 1 ianuarie 2020. Graba lui Teodorovici este justificată pentru că niște răuvoitori de la  Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) au început, de vreo lună de zile, să ia la purecat firmele de pe plajele din Constanța și Năvodari.

Și ce să vezi? 140 de baruri construite pe plajă nu aveau autorizațiile necesare. S-au dat și amenzi, vreo 75.000 de lei, s-au și demolat trei beach-baruri de pe plaja din Constanța și cam atât s-a putut face, deocamdată. Încă vreo 10 patroni au desființat de bunăvoie terasele, dar cei mai mulți știu că printre asociați se numărăr și Teodorovici, așa că, cu tupeu au acționat în instanță ABADL.

Jurnaliștii de la G4 Media au mers din aproape în aproape și au descoperit legăturile lui Eugent Teodorovici cu terasele de pe Litoral. Potrivit declarației de interese, Eugen Teodorovici este asociat în firma TMC Romteam Business SRL cu George Răzvan Micu. George Răzvan Micu este, la rândul său, administrator al firmei Noche Caliente SRL, al cărei acționar unic este Mirela Matichescu, administrator public al județului Constanța, potrivit sursei citate.

Firma Noche Caliente a închiriat două sectoare de plajă la Năvodari și a ridicat fără autorizație baruri și terase, care acum trebuie demolate, după cum a anunțat șeful Administratiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, Bogdan Bola. Una dintre aceste terase se numește Massaranduba. Mirela Matichescu, care deține 100% din firma administrată de partenerul de afaceri al lui Eugen Teodorovici, a contestat în instanță decizia de demolare deși recunoaște că terasele și barurile pe care le-a improvizat pe plajă sunt ilegale.

„Noi avem contract cu ABADL, însă nu putem să punem pe plajă doar șezlonguri, pentru că nu faci profit. Este normal să oferi clientului condiții. Am făcut toalete, beach baruri. Ei spun că nu avem autorizație. Vrem să intrăm în legalitate, să ne lase să intrăm în legalitate. În situația mea, sunt sute de agenți economici care vor să intre în legalitate”, se apără administratorul public al județului Constanța și antreprenor la limita legalității.

Aparent necunoscută, asociata lui Eugen Teodorovici este un nume sonor în Constanța. A fost susținută intens mai ales din 2016, când la șefia Consiliului Județean Constanța a ajuns bunul său prieten Horia Țuțuianu. Beneficiind de sprijinul prietenilor și asociaților, Mirela Matichescu a deținut nenumărate funcții publice în paralel cu afacerile private pe care le-a dezvoltat în segmentul turistic.

Până să se asocieze cu fostul ministru al Finanțelor ea a fost o apropiată a lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, iar fostul primar al Constanței a numit-o cea mai potrivită persoană pentru a ocupa funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, în anul 2012.

Mirela Matichescu a deținut sau deține următoarele funcții: membru în Consiliul de Administrație al Portului Constanța, Membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Vicepreședinte al Asociației Litoral Delta Dunării, membru în Consiliul Director al ADI ITI Delta Dunării, director adjunct al ADI Dobrogea, membru ATOP, administrator al Centrului Cultural Theodor T. Burada, Președinte al CA Spitalul Județean de Urgență Constanța, șefă de cabinet a președintelui ANPC, șefa Autorității Naționale de Turism, șefa de cabinet a președintelui CJ Constanța și administratorul public al județului Constanța.

Citește și: Teodorovici revendică tronul PSD

HashtagNews.ro