Om de afaceri din Constanța reținut pentru evaziune fiscală

Bărbatul este acuzat că a înfiinţat patru societăţi comerciale, pe numele a trei persoane

Arest
Arest sursa foto pixabay

Un bărbat a fost reţinut sub acuzaţia de evaziune fiscală într-un dosar în care s-au desfăşurat joi şapte percheziţii la mai multe locuinţe şi birouri din judeţul Constanţa şi în care prejudiciul este de 420.000 de lei, potrivit stiripesurse.ro.

Bărbatul este acuzat că a înfiinţat patru societăţi comerciale, pe numele a trei persoane. Firmele, controlate nemijlocit de acesta, ar fi înregistrat şi venituri, fără însă a fi plătite către buget contribuţiile cu reţinere la sursă.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a abandonat apoi activitatea firmelor, cu intenţia de a lăsa în sarcina celor trei persoane plata obligaţiilor fiscale. ”La data de 23 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economico – Financiare din Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat şapte percheziţii domiciliare în judeţul Constanţa, la locuinţele şi birourile unui bărbat, de 49 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, anunţă vineri IGPR.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul ar fi înfiinţat patru societăţi comerciale, pe numele a trei persoane.

În perioada martie 2022 – noiembrie 2023, acesta ar fi controlat în mod nemijlocit activitatea economică a societăţilor comerciale şi ar fi obţinut venituri, însă nu ar fi reţinut şi nu ar fi plătit către bugetul consolidat al statului contribuţiile cu reţinere de la sursă, după care ar fi abandonat activitatea firmelor, cu scopul de a lăsa obligaţiile fiscale neachitate în sarcina respectivelor persoane. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă, două unităţi de calculator, 3 telefoane mobile şi 30.000 de lei. Bărbatul a fost reţinut şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Șofer fără permis și băut reținut după o urmărire ca în filme