Vlad Pascu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului din stațiunea 2 Mai

El a ucis doi oameni într-un accident de circulație

Vlad Pascu
Vlad Pascu pag de FB

Vlad Pascu, tânărul care, sub influența drogurilor, a ucis doi oameni în stațiunea 2 Mai, într-un accident de circulație, a fost trimis în judecată sub acuzația de ucidere din culpă (articolul 192 din Codul Penal). Ulterior producerii accidentului, şoferul autovehiculului, în vărstă de 19 ani, a părăsit locul accidentului, fiind depistat de polițiști, la scurt timp, în staţiunea Vama Veche, potrivit g4media.ro.

Vlad Pascu este trimis în judecată pentru „comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului”.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Mangalia, „în dimineața zilei de 19.08.2023, a condus, pe drumurile publice, un autovehicul, sub influența substanțelor psihoactive, iar, la intrarea în localitatea 2 Mai, a acroșat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului”. În urma impactului, au murit doi tineri de 21 și 20 de ani, alți trei fiind răniți. Vinerea trecută, Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri.

În acest dosar, procurorii susțin că, din probele administrate, a rezultat că, pe fondul unor probleme emoționale survenite într-un context familial marcat de divorțul părinților, în jurul vârstei de 13 ani, Vlad Pascu a început să consume într-o primă fază droguri de risc, apoi droguri de mare risc

El s-a înconjurat de un anturaj compus din persoane de vârsta lui cu preocupări similare, dar și din persoane care îi furnizau o gamă variată de droguri de la canabis până la cocaină, amfetamină, fentanil și oxicodonă.

„Consumul constant de droguri a marcat evoluția personală a inculpatului, care a dezvoltat un comportament de tip histrionic, favorizat și de accesul la o serie de resurse materiale peste media socială. Un cumul de factori de natură bio-psiho-socială, ce țin de personalitatea inculpatului, de abilitățile sale de adaptare și gestionarea a stresului, de circumstanțele sociale și materiale în care a trăit, a stat la baza etiologiei comportamentului infracțional al inculpatului Pascu Matei Vlad”, susțin procurorii. Învățător acuzat de agresiune sexuală asupra unei eleve