Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudenţă în cazul morții Halynei Hutchins

Actorul riscă până la 18 luni de închisoare

Actorul Alec Baldwin va fi acuzat de omor prin imprudenţă după ce a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins pe un platou de filmare, când a tras cu o armă de recuzită. Alec Baldwin repeta o scenă pentru filmul western ”Rust” când a folosit pistolul, la o fermă de lângă Sante Fe, New Mexico, în octombrie 2021. Hannah Gutierrez Reed, armurierul filmului, va fi, de asemenea, acuzată de omor involuntar. Niciunul nu a comentat acuzaţiile, potrivit ziare.com.

Procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a anunţat că acuzaţiile vor fi depuse împotriva celor doi până la sfârşitul lunii

.”Actorul şi producătorul Alec Baldwin şi armurierul Hannah Gutierrez-Reed vor fi acuzaţi fiecare de omor prin imprudenţă. După o analiză amănunţită a dovezilor, am stabilit că există suficiente”, se arată în declarație. Cei doi riscă până la 18 luni de închisoare şi o amendă de 5.000 de dolari (4.040 de lire sterline) dacă vor fi găsiţi vinovaţi. Procurorii au transmis că vor fi judecaţi de un juriu. După împuşcătură, Baldwin a spus că arma a tras greşit. El a adăugat că nu a apăsat pe trăgaci şi că nu ştia că este încărcată.

Procuroarea americană a anunțat de asemenea că David Halls, asistentul de regie al „Rust”, a semnat o înțelegere în care admite folosirea neglijentă a unei arme mortale.

Halls recunoscuse la câteva zile după accident că nu a verificat toate gloanțele din arma care i-a fost înmânată lui Baldwin. Regizoarea de imagine a fost ucisă când un pistol de recuzită cu care Baldwin exersa o scenă în timpul filmărilor din New Mexico s-a descărcat, trăgând un glonț care a lovit-o pe ea și pe regizorul Joel Souza. Acesta a fost spitalizat în urma incidentului dar a scăpat cu viață. Biroul șerifului local și-a concentrat ancheta în jurul modului în care gloanțele reale au fost folosite pe platoul de filmare și a manierei în care acestea au fost încărcate în arme.

TikTok ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană din luna septembrie