TikTok ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană din luna septembrie

Rețeaua chineză de socializare TikTok trebuie să își intensifice eforturile pentru a se conforma legislației UE până în septembrie.

Respectați normele UE sau riscați să fiți interzis, i-a transmis comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, CEO-ului TikTok. Potrivit comisarului european, rețeaua chineză de socializare TikTok trebuie să își intensifice eforturile pentru a se conforma legislației UE până în septembrie., potrivit g4media.ro.

TikTok trebuie să își alinieze activitatea la Legea serviciilor digitale (DSA) a Uniunii Euriopene cu mult înainte de termenul limită de 1 septembrie, i-a spus comisarul european Thierry Breton lui Shou Zi Chew, într-o convorbire video.

 „Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancțiuni pentru a ne proteja cetățenii dacă auditurile nu vor arăta o conformitate deplină”, a spus Breton. TikTok a răspuns că s-a angajat să respecte DSA,  subliniind, eforturile sale de a se conforma cu alte acte legislative ale UE, cum ar fi normele de protecție a datelor GDPR și un cod de practică privind dezinformarea. „Siguranța utilizatorilor noștri este primordială”, a transmis pe Twitter Caroline Greer, director de politici publice și relații guvernamentale la TikTok.

Aplicația de clipuri video scurte, deținută de conglomeratul tehnologic chinez ByteDance, s-a străduit în ultimii trei ani să contracareze preocupările SUA cu privire la faptul că datele personale ale cetățenilor săi pot fi accesate și conținutul său poate fi manipulat de Partidul Comunist Chinez sau de orice altă entitate aflată sub influența Beijingului. CEO-ul TikTok a fost în vizită le Bruxelles săptămâna trecută pentru a se întâlni cu autoritățile de reglementare, inclusiv cu șefa antitrust a UE, Margrethe Vestager, în încercarea de a asigura blocul comunitar că va respecta normele tehnologice din ce în ce mai stricte și angajamentele sale privind confidențialitatea și siguranța copiilor.

Pasajul Unirii, prevăzut cu noi sisteme de semnalizare a limitei de înălțime de 3,5 metri