Cozi mari la magazinul bulgăresc din Vama Veche

Prețurile țigărilor sunt mai mici chiar și cu 10 lei față de România.

Tigari
Tigari sursa foto pixabay

Cozi ample la magazinul bulgăresc situat la granița României cu Bulgaria, în Vama Veche. Sute de constănțeni se pun zilnic la coadă ca să cumpere țigări cu sacoșa, potrivit ziare.com.

Oamenii preferă să cumpere de la acest magazin pentru că prețurile țigărilor sunt mai mici chiar și cu 10 lei față de România.

Ei își aduc toată familia ca să se încadreze în limita de pachete prevăzută de lege. Limita maximă admisă de lege este de 40 de pachete de persoană, așa că oamenii vin însoțiți de familie sau prieteni și cumpărăr sute de pachete de țigări, pe care le duc acasă în rucsac sau cu sacoșa. În Bulgaria, un pachet de țigări costă și cu 10 lei mai puțin decât în România. Pentru că angajații magazinului bulgăresc au înțeles imediat de ce fac românii asta, ei au stabilit un sistem de acces „personalizat”, astfel primesc un anumit număr de clienți, ca mai apoi să închidă ușile magazinului până la terminarea cumpărăturilor.

După ce clienții ies din magazin intră alt număr de clienți și tot așa în continuare.

Prețurile sunt foarte diferite la țigările vândute în Bulgaria și cele din România, astfel cele mai ieftine țigări, în Bulgaria, costă 14 lei, iar la noi ajung undeva la 20 de lei. Pachetul de Marlboro costă în România 24 de lei, iar la vecinii noștri este 15 lei. La Dunhill prețul la noi este de 28-29 de lei, iar la bulgari este de 18-19 lei. Prețurile scăzute se aplică și la alte mărci de țigări, iar diferența pe pachet este de aproximativ 10 lei.

Om de afaceri din Constanța reținut pentru evaziune fiscală