Coadă de camioane pe şapte kilometri la Vama Nădlac II

Se aşteaptă minim 180 de minute pentru formalităţile de ieşire din România.

O coloană de camioane lungă de aproximativ şapte kilometri s-a format, luni, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe autostradă, iar timpul de aşteptare pentru ieşirea din ţară este de cel puţin trei ore, în cazul traficului greu, în timp ce la Vărşand se aşteaptă cel puţin patru ore şi jumătate, potrivit g4media.ro.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II sunt deschise patru artere de ieşire pentru camioane şi se aşteaptă cel puţin 180 de minute pentru formalităţile de ieşire din România.

 „Trafic intens – număr mare de automarfare prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară”, informează aplicaţia. Reprezentanţii Poliţiei Autostrăzi au precizat că pe autostrada pan-europeană camioanele aşteaptă în coloană pe o distanţă de şapte kilometri înainte de frontieră.

Automarfarele staţionează pe banda de urgenţă, iar echipaje de poliţie sunt mobilizate în zonă pentru a menţine traficul fluent

. La Vărşand, informează aplicaţia „Trafic online” a Poliţiei de Frontieră, se aşteaptă 270 de minute pentru formalităţile de ieşire din ţară în cazul autovehiculelor de mare tonaj, pentru care sunt deschise trei artere de control. La Nădlac I situaţia este mai bună, timpul de aşteptare fiind de 30 de minute. Pe sensul de intrare în România, sunt probleme doar la Nădlac II, unde camioanele trebuie să aştepte cel puţin o oră. Alertă de ploi torențiale și vânt puternic, până miercuri seara