ANAF, avertisment pentru contribuabili

Potrivit ANAF, în cazul în care o persoană fizică urmează a fi supusă verificării situaţiei fiscale personale va primi un aviz de verificare.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează că există persoane care solicită sume de bani în numele instituţiei  , potrivit g4media.ro.

ANAF precizează că în cazul în care o persoană fizică urmează a fi supusă verificării situaţiei fiscale personale va primi un aviz de verificare.

„ANAF, la sesizarea unui contribuabil, a identificat următoarea situaţie: o persoană folosea, fără drept, o calitate oficială – inspector superior ANAF – şi solicita sume de bani în numele instituţiei. Solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de email care nu aparţine instituţiei, anafro@europe.com. Prin email s-au transmis: un termen limită pentru depunerea banilor, suma solicitată (2178 USD!) precum şi metoda de plată: crypto monede! Aceste elemente, nespecifice unei instituţii de stat, au dat de gândit contribuabilului, care a contactat administraţia fiscală din raza domiciliului, singura acţiune recomandabilă în situaţia în care orice contribuabil are suspiciuni cu privire la situaţia fiscală proprie”, a comunicat ANAF.

„În plus faţă de elementele de mai sus, avizul conţine: rubrica ‘persoana de contact’ care se completează cu numele şi prenumele unuia dintre membrii echipei de inspectori fiscali şi numărul de telefon la care acesta poate fi contactat; menţiunea că, la data începerii verificării situaţiei fiscale personale, persoana fizică este invitată să se prezinte la sediul (locul unde se va desfăşura verificarea situaţiei fiscale personale) organului fiscal emitent al avizului, cu precizarea adresei acestuia. Avizul de verificare este comunicat persoanei fizice cu cel puţin 15 zile înainte de data începerii verificării situaţiei fiscal personale, prin modalităţile stabilite la art. 47 din Codul de procedură fiscală”, se precizează în comunicat.  MAE, avertizare de călătorie în Germania