Ion Cristoiu

Ion Cristoiu pare să stea destul de bine cu memoria la vârsta domniei sale. Mai bine ca mine, cel puțin. Dacă eu aproape că uitasem de existența Statului Paralel, iată că acesta nu uită și clar, nu iartă. Dacă este să fiu totalmente sinceră, n-am mai auzit de existența Statului Paralel de pe vremea când la butoanele social democraților se afla chiar Măria Sa, Liviu Dragnea. Odată cu intrarea acestuia în pușcărie, a dispărut și noțiunea. Sau cel puțin așa credeam eu! Dar iată că Statul Paralel nu a murit în realitate, ci doar stătea ascuns. Noroc cu Ion Cristoiu care l-a scos din vizuină și l-a demascat încă odată. Și ce credeți? Statul Paralel dăunează grav sănătății!

Aștept cu nerăbdare să aflu cum e treaba cu statul perpendicular, că de stat paralel m-am cam săturat, ca să o zic pe aia dreaptă. Mai schimbăm și noi poziția, ca să nu amorțim.

„Cauza principală e că ei nu trebuia să guverneze. PNL nu a fost pregătit să guverneze. Să nu uităm că a ajuns la putere printr-o mânărie a serviciilor secrete, ne amintim cu toţii moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă apoi a Guvernului Ludovic Orban, în pofida faptului că nu avea majoritate (…) Avem de-a face cu un guvern ultraminoritar. Acest guvern a supravieţuit pentru că de fapt cel care făcea totul în România era statul paralel. A supravieţuit până când s-a ivit un examen real”, a afirmat acesta.

Ion Cristoiu: ”În România ultimilor 20 de ani, nefiind o criză reală, românii nu şi-au dat seama că cei care guvernează nu au pic de talent”

„Klaus Iohannis, clasa politică, dar şi Guvernul se confruntă, în sfârşit, cu un examen real, nu unul inventat. În asemenea situaţii, se verifică, la fel ca la un meci de box, dacă ai sau n-ai talent, dacă eşti făcut să conduci sau să nu. În România ultimilor 20 de ani, nefiind o criză reală, românii nu şi-au dat seama că cei care guvernează nu au pic de talent. Acum avem de-a face cu o criză reală, căreia nu-i fac faţă, spre stupoarea mea şi a multora din România, nici instituţiile de forţă, care până acum se dovedeau pe cai mari, şi administrarea ţării de către statul paralel, de către servicii, de către DNA, de tot ce era instituţie de forţă, STS, SPP, şi-a rupt dinţii într-o criză reală. Aceste instituţii sunt la fel de proaste ca şi PNL, ca şi Administraţia Prezidenţială”, a completat Cristoiu.

Citește și: Alegerile locale, o posibilitate, o necunoscută

„Aceste bâlbe vin din faptul că ei nu guvernează, nu ştiu ce să facă. Cum spunea Renate Weber, gândesc de la o oră la alta, şi, şi atunci când gândesc o fac pe fîşii, nu în ansamblu. Se anunţă cu mare tam-tam şomajul tehnic, după care se dă înapoi. Toate aceste bâlbe sunt ultra-costisitoare, nu pentru PNL, care poate să aibă soarta PNŢCD la sfârşitul crizei de sănătate şi economice, ci pentru poporul român. În astfel de momente, naţiunea are nevoie de o forţă sigură pe ea, un lider, un partid, un guvern sigur pe el, care ia măsuri nu în funcţie de cum bate briza, ci în funcţie de nişte obiective strategice şi de la care nu dai înapoi”, a mai spus Cristoiu.

Citește și: Orban dă lămuriri cu privire la viitorul șomajului tehnic

#News