FOTO facebook
FOTO facebook

Presa internațională scrie, în aceste zile, despre gestul lui Vladimir Putin, președintele Rusiei, în plină pandemie de coronavirus. Concret, Putin a lăsat ifosele de mare lider și-a îmbrăcat echipament de protecție, pentru a vizita medicii și pacienții din Rusica care luptă cu virusul COVID-19.

Putin, gest memorabil

Despre inițiativa lui Vladimir Putin a scris și o jurnalistă româncă, profund impresionantă de președintele Rusiei, cunoscut pentru personalitatea sa dură.

„Și-a dat jos costumul și cravata de președinte și a îmbrăcat echipamentul de COVID-19 pentru a vizita medicii și pacienții!”, a scris Floriana Jucan pe Facebook. Iar internauții i-au dat dreptate, dovadă fiind sutele de comentarii și aprecieri.

„Tot respectul.. așa un președinte să avem și noi, hotărât și asumat.” / „Sincer nu îl agream, însă ce face și cum se comporta în ultimul timp ne arata clar ca are stofa de președinte, de lider! Al nostru în schimb e la pământ.” / „Eu mă mir ca Putin încă nu a inventat chiar el un vaccin. Dar sigur urmează, nu are cum. Asta dacă nu se va lupta cu virusul direct, parte în parte, sigur e în stare.” / „Bravo lui al nostru sta ascuns sub masă și folosește inregistrari mai vechi cu el, cica sa vorbeasca poporului.”. au fost doar câteva comentarii scrise la video-ul cu Vladimir Putin.

Citește și Mutu oferă sprijin în carantină totală: Sunaţi la 021/9770

COVID-19 este ținut sub control

Vladimir Putin a anunțat săptămâna aceasta că țara sa a reușit să împiedice răspândirea pe scară largă a epidemiei de coronavirus și că situația este „sub control”, datorită măsurilor agresive luate din timp.

Numărul persoanelor infectate crește, însă Rusia – o țară cu o populație de aproape 150 de milioane de locuitori – a raportat doar 253 de cazuri până acum. Spre exemplu, Ducatul Luxemburg are o populație de 628.000 de locuitori, iar până sâmbătă raportase deja 670 de cazuri și 8 decese.

#NEWS