Victor Costache
Victor Costache

Fostul ministrul al Sănătății, Florian Bodog (PSD) îl acuză pe Victor Costache

Mai exact este vorba despre o o râcă pe care Bodog o are împotriva lui Victor Costache, acuzându-l cum că în realitate acesta ar inventa programe noi tocmai pentru a finanța sistemul privat de sănătate, privând astfel sistemul de stat de cele trebuincioase. Și totul mai ales acum, în condițiile în care avem parte de o criză medicală generată de epidemia de Coronavirus.

Acuzele lui Bodog nu sunt sprijite de vreo dovadă reală însă, fiind vorba despre ipoteze și despre gânduri așternute pe Facebook. Dacă acesta are sau nu dreptate, ori a scos din context anumite lucruri tocmai pentru a se lupta politic cu actualul ministru al Sănătății, vom vedea!

„Ministrul Sănătății a pus în dezbatere publică Hotărârea de guvern care reglementează programele naționale de Sănătate, proiect în care nu se găsește NICIUNUL dintre cele două programe esențiale, enunțate mai sus! Se inventează însă programe noi, care dublează din pix deficitul bugetului din Sănătate, pe care îl duce la peste 2 miliarde de lei!

Această nouă tentativă crează un risc major pentru pacienții români și voi da numai două exemple.

1. Ministrul Costache diminuează bugetul programului PET-CT destinat bolnavilor oncologici și propune un nou program PET-CT pentru o altă afecțiune.

2. Tot el diminuează banii și pentru medicamentele oncologice, deoarece ”prietenii” săi din comisia nou inventată de chirurgie oncologică (toți medici angajați la unități private) și-au croit un program de chirurgie oncologică!

Cu toate că impactul bugetar este major, nu a fost respectată nicio procedură de transparență în ceea ce privește fundamentarea calculelor pentru aceste noi programe.

Nu este permis, domnule Costache, să alocați resurse pentru programe noi dintr-un buget și așa văduvit!

Banii din Sănătate trebuie suplimentați pentru a testa cât mai mulți pacienți români și pentru a salva cât mai multe vieți. Acum!”, scrie fostul ministru al Sănătății pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Premierul Ludovic Orban se întoarce la Palatul Victoria

#News