Ion Cristoiu nu s-a putut abține și imediat după ce a terminat Klaus Iohannis de vorbit despre noile măsuri, a și scris un articol pe blog despre asta. Nu-mi dau seama însă cine a terminat primul: Iohannis de vorbit sau Cristoiu de scris articolul?

Astfel, supărat nevoie-mare pe tonul rece și robotic al președintelui țării, Cristoiu îi recomandă acestuia să fie, domnule, mai maleabil, mai prietenos, mai apropiat de oameni, mai melodramatic. Probabil mai Băsescu.

Domnul Ion Cristoiu nu pricepe un lucru: așa e Iohannis dramatic și apropiat de oameni. Nu mă credeți? Întrebați-o pe doamna Iohannis ce fel sunau declarațiile de dragoste primite de către aceasta în tinerețe de la actualul nostru președinte!

„Ca și Mesajele anterioare și acesta a lăsat o puternică impresie de rutină, de mișcare de bielă-manivelă, de inițiativă sugerată de consilierii sănătoși de Coronavirus (pe ei îi păzește Pahonțu cu baioneta, gata să taie virusul în două ca pe un tăițel) în genul Șefu, trebuie să facem și noi ceva, să dăm țării un Mesaj, ca să vadă țara că sînteți viu! Aceleași cuvinte goale, aceleași clișee, și aceleași sfaturi ale medicului – să stăm în casă, să ne spălăm pe mîini.

Nimic despre ce-a făcut pînă acum statul român, pe care-l conduce, în lupta cu pandemia.

Nimic despre ce va face statul român în zilele următoare pentru traversarea Crizei. Că e o perioadă dificilă, că trebuie să suportăm încălcări ale libertății de mișcare, că mor și vor muri oameni – asta știm de la toți cei care apar la televizor, de la medici pînă la politruci. Dar ce măsuri ia statul român în afară de a pune Poliția să strige pe străzi în megafoane, la miezul nopții, trezind copii din somn, Stați în case! și în afară de a scoate taburile și tancurile împotriva celor care încalcă ordonanțele militare, n-am aflat. Klaus Iohannis e președintele țării. Aflați în prima linie a luptei, medicii, gunoierii, casierițele, farmacistele, șoferii din transportul în comun, își riscă sănătatea pentru ceilalți români. Cei mai mulți pe un salariu de mizerie. Klaus Iohannis beneficiază de privilegii de lux. Ca să se miște prin București nu trebuie să ia metroul. Dar, el, el ce face pentru țara asta în afara unor mesaje de apă chioară? Mesajul prezidențial s-a vrut unul de îmbărbătare a Națiunii. Pentru a fi de îmbărbătare, Mesajul trebuia să se refere la măsurile luate și la cele care vor fi luate. Măsuri pentru care trebuia să garanteze șeful statului”, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

Citește și: Țara arde și Victor Ponta se piaptănă

#News