Marcel Ciolacu

Nu știu dacă e vorba despre o dragoste bruscă pentru cetățenii României, dacă e campanie, dacă e arătat cu degetul sau, dacă lui Marcel Ciolacu chiar îi pasă. Important rămâne faptul că era nevoie de aceste măsuri pentru că, deși nu simpatizez vreun partid politic, eu, personal, mi-am pierdut încrederea în Guvern:

Două propuneri pe care mâine o să le discutăm în Biroul Permanent şi o să le trimitem la Senat, ca primă Cameră sesizată – cea cu suspendarea rambursării creditelor şi cu plafonarea preţurilor la medicamente şi alimente”.

Și, pe lângă faptul că mi-am cam pierdut încrederea în Guvern, acum și președintele îmi pare debusolat. Am spus-o și o mai zic, nu de recomandari e nevoie, ci de lege. Am înțeles că Iohannis că nu ar fi acceptat niciodată un premier de la PSD, dar, nu de jocurile politice e vorba în situația de față. Ar trebui să punem pe pauză lupta PSD-PNL, măcar acum, măcar cât România are probleme mult mai grave decât scena politică. Mai grave și decât lupta lui ciolacu cu Orban și a lui X cu Y.

„Marea problemă a noastră în momentul acesta este că dorim în continuare să inventăm apa caldă. Alte state sunt lovite mai rău de această epidemie sau pandemie şi îşi conservă economiile naţionale; vedem Spania, vedem ce se întâmplă în Italia, vedem ce se întâmplă în Ungaria, noi întotdeauna dorim să inventăm noi apa caldă şi alte reguli. Am avut discuţii astăzi şi cu reprezentanţi ai Băncii Naţionale şi căutăm o formă (…). Toată lumea trebuie să vină la acest efort naţional, inclusiv băncile care-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul României. Nu se poate să sufere numai populaţia”.

„Noi am aşteptat întâi să vedem ce scoate Guvernul, am aşteptat, am văzut ordonanţa (OUG 30/2020 – n.r.). Cu adevărat, PSD a propus ca 75% să fie acoperit şomajul tehnic de către stat, în schimb, am văzut condiţiile propuse ca să poţi să beneficiezi de cei 75%. Este o birocraţie imensă şi vom veni cu amendamente când ordonanţa va veni în Parlament. (…) Ce am convenit şi cu ce proiect am venit astăzi împreună cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Victor Ponta este unul foarte clar. În ordonanţă, ca să beneficiezi de cei 75%, lăsând birocraţia, s-a dat un ordin militar prin care s-a închis un restaurant şi acum proprietarul restaurantului trebuie să ceară statului o hârtie să confirme că a fost închis printr-un ordin al statului, o aberaţie. Recuperarea celor 75% pentru şomaj se face după o lună de zile, deja foarte multe IMM-uri au probleme cu cashflow-ul şi atunci noi am venit astăzi cu o propunere ca trei luni de zile să nu se plătească CAS, CASS să se plătească în continuare, pentru că merge direct la Sănătate şi în următoarele 12 luni acest CAS să fie eşalonat. E o propunere corectă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ar trebui să tratăm starea de urgență cu logică, nu cu praf aruncat în ochi și eterna luptă pentru putere. Pentru că, atunci când logica dispare, dispare și puterea.

Citește și: Premierul Ludovic Orban se întoarce la Palatul Victoria

#News