Marcel Ciolacu: Niciodată nimeni nu va împărți Ardealul

El a precizat că cetăţenii de etnie maghiară care nu vorbesc româneşte se condamnă singuri.

Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă la Covasna, ca „să terminăm cu prostiile cu autonomia Ţinutului Secuiesc”. El a adăugat că acest lucru nu a fost şi nu va fi niciodată. El a mai spus că nimeni nu va împărţi Ardealul, potrivit digi24.ro.

Liderul PSD a mai transmis că nu va accepta să existe legi care să favorizeze anumiţi români de altă etnie.

Marcel Ciolacu a fost prezent sâmbătă, la conferinţa judeţeană a PSD Covasna, care se desfăşoară la Casa de Cultură din Topliţa. „Şi eu şi dumneavoastră vrem să ne creştem copiii într-o ţară normală. Pentru a face acest lucru, în primul şi în primul rând trebuie să ne comportăm noi normal. Haideţi să terminăm cu prostiile, cu autonomia Ţinutului Secuiesc.

Nu a fost şi nu o să fie niciodată. În Constituţie, România este un stat suveran şi niciodată nimeni nu va împărţi Ardealul. România este membră a Uniunii Europene, este membră NATO, toate aceste poveşti şi toate aceste învrăjbiri apar când sunt alegeri. Vezi Doamne, acesta este felul liderilor politici de a-şi mobiliza electoratul la vot. Am depăşit acele vremuri. Sunt familii mixte. Copiii noştri merg la şcoală împreună. Suntem în România şi ei sunt români”, a afirmat preşedintele PSD.

El a precizat că cetăţenii de etnie maghiară care nu vorbesc româneşte se condamnă singuri.

Premierul a mai anunţat că nu va accepta excese şi legi care să favorizeze anumiţi români de altă etnie. „Lucrurile trebuiesc privite cu totul altfel. Nu noi de la Bucureşti trebuie să venim şi să vă dăm dumneavoastră lecţii, de altfel trăiţi acasă. Cu adevărat nu am să accept niciodată excese.

Nu am să accept ca în România să existe legi care favorizează anumiţi români de altă etnie. Cu toţii suntem egali. Trebuie să ne respectăm. În cazul în care nu ne respectăm, trebuie să primeze ordinea de drept fiindcă democraţia aşa se menţine. Nu este o anarhie, în rest, nu putem decât să ne dezvoltăm împreună, să investim mult mai mult în judeţele dumneavoastră, în specificul judeţelor dumneavoastră”, a declarat preşedintele PSD. Traficul feroviar oprit pe relația Timișoara Nord – Timișoara Est