Jumătate dintre autoturismele second hand din România sunt importate din Germania

„Cumpărătorii caută mașini din Germania deoarece cred că șoferii germani au mai multă grijă de mașinile lor decât oricine altcineva

O mare parte din mașinile înmatriculate în România în ultimii ani sunt modele second-hand provenite din câteva țări din Europa de Vest, potrivit digi24.ro.

4 din 10 mașini la mâna a doua din România sunt importate din Germania, potrivit unui studiu realizat prin analiza a peste un milion de rapoarte istorice generate pe platforma carVertical.

  „Cumpărătorii de mașini second hand caută vehicule cu proveniență din Germania pentru că au impresia că șoferii germani au mai multă grijă de mașinile lor decât oricine altcineva. Oamenii cred că șoferii de pe cea mai mare piață de vehicule second-hand nu sar peste programările la revizii, fac doar reparații de calitate și cumpără în primul rând mașini mai bine echipate”, se arată în raportul carVertical. Alte țări din Europa de Vest din care România importă mașini second sunt Franța (14,2%), Italia (10,9%), Belgia (9,5%) și Țările de Jos (5,4%).

Starea unui vehicul și defecțiunile comune întâlnite sunt puternic influențate de regiunea din care provine mașina.

Vehiculele din țările nordice au de obicei mai multă coroziune din cauza zăpezii, a sării și a temperaturilor extrem de joase, fiind posibil  ca mașinile din Italia să nu aibă probleme cu rugina, dar vopseaua lor poate fi decolorată din cauza intensitătii ridicate a luminii soarelui. În general temperaturile extreme nu fac niciodată bine unei mașini. Așa se explică de ce românii preferă mașinile germane: Germania are o climă blândă și drumuri bune, scăzând riscul ruginirii, al decolorării vopselei și al problemelor cu suspensia.

Lipsă acută de angajaţi la Spitalul Judeţean din Arad