Şoferii băuţi şi fără permis care provoacă accidente mortale ar putea fi condamnați la închisoare

Acest lucru este prevăzut într-u proiect de lege elaborat de senatorul Robert Cazanciuc.

Şoferii aflați sub influența alcoolului şi fără permis de conducere care omoară oamenii cu maşina ar urma să meargă direct la închisoare, prevede un proiect reintrodus în Parlament. Senatorul Robert Cazanciuc a anunțat că a introdus în procedură de urgenţă parlamentară un proiect de lege potrivit căruia şoferii depistaţi la volan băuţi şi fără permis de conducere, care provoacă accidente mortale să facă închisoare, potrivit digi24.ro.

 Reacţia senatorului vine după ce un copil de 11 ani, care a făcut parte din grupul celor şase minori accidentaţi miercuri seară pe o trecere de pietoni din Petroşani, a murit joi în spitalul din localitate, unde era internat pe secţia de Terapie intensivă.


„Din păcate un alt copil a murit! În prima zi de plen a Senatului vom vota Legea Anastasia! Am solicitat şi s-a aprobat procedura de urgenţă pentru legea prin care am propus că cei care se urcă la volan băuţi şi fără permis, folosind o maşină pentru a-şi ucide semenii, să ajungă direct în închisoare!”, a scris Robert Cazanciuc, pe Facebook. 

Autorul accidentului din Petroşani, un tânăr de 19 ani, din Aninoasa, s-a urcat beat la volan, deși nu avea permis de conducere.

Acesta a fugit și de la locul faptei, tânărul fiind identificat, în scurt timp, pe raza oraşului Aninoasa. El a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Robert Cazanciuc a introdus un proiect similar în circuitul parlamentar, în 2019, dar acesta fost respins, anul trecut, de Camera Deputaţilor. O stațiune franceză de schi interzice fumatul pe pârtii