Imaginea a doi copii care citesc într-o bibliotecă devastată de război a unei şcoli din Etiopia, desemnată Fotografia Anului de UNICEF

Premiul al doilea a fost acordat unei fotografii realizate de fotograful american Ron Haviv, într-un subsol din Kiev, Ucraina.

O imagine surprinsă de fotograful argentinian Eduardo Soteras, în care doi copii absorbiţi de lectură şi care zâmbesc într-o bibliotecă devastată de război a unei şcoli primare din regiunea Tigray din Etiopia, a fost desemnată Fotografia Anului de UNICEF, potrivit g4media.ro.

„Zâmbetele de pe feţele lor arată un moment de fericire. Este un moment rar, în mijlocul distrugerii şi violenţei”, a declarat Fondul pentru copii al Naţiunilor Unite la ceremonia de premiere de la Berlin.

„Dorinţa de a descoperi şi de a învăţa lucruri noi este adesea atât de mare încât pe copii îi face să uite naturăa ameninţătoare a situaţiei. Acesta este mesajul Fotografiei Anului 2022 UNICEF”, a spus patroana UNICEF, Elke Büdenbender, soţia preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier.„Fotografia câştigătoare cere să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ne asigura că se pot juca şi învăţa chiar şi în cele mai adverse circumstanţe. Pentru că doar aşa îşi pot păstra speranţa şi încrederea în vremuri de război şi alte crize”, a subliniat Elke Büdenbender. 

Premiul al doilea a fost acordat unei fotografii realizate de fotograful american Ron Haviv, într-un subsol din Kiev, Ucraina

Mai mulţi copii care au căutat refugiu acolo de atacuri privesc curioşi o carte care le este arătată de o profesoară. Ron Haviv şi-a intitulat relatarea din Ucraina „Am avut odată o casă”. Fotograful german Daniel Pilar a fost recompensat cu premiul al treilea pentru imaginile sale cu fete într-o şcoală secretă din Kabul. „Setea de cunoaştere şi educaţie este elementul unificator al fotografiilor premiate anul acesta”, a spus Peter-Matthias Gaede,membru al juriului Comitetului german pentru UNICEF.

 „În special în zonele de conflict şi ţările aflate în criză, şcolile şi serviciile de sprijin psihosocial sunt locuri ale speranţei care oferă stabilitate copiilor şi le dă putere”., a mai spus Peter-Matthias Gaede,membru al juriului Comitetului german pentru UNICEF.

Tradiții și obiceiuri pe glob, cu ocazia Crăciunului