Apariția vaccinului anti-Covid relaxează omenirea

Nu se mai ține cont de regulile din perioada pandemiei

Profesorul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș  atrage atenția cu privire la comportamentul pe care îl are populația odată cu apariția vaccinului anti Covid. Acesta precizează că viitorul guvern va avea o misiune importantă, aceea ce a informa populația în legătură cu campania de vaccinare, dar și de a da amenzi mai mari celor care nu respectă regulile impuse de autorități.

Într-o postare pe Facebook, profesorul de la UBB Cluj, Cherecheș a scris că inclusiv „contribuția celor care distribuie bazaconii”, pe rețelele de socializare pot duce la această relaxare, venită prea devreme.

„Pe măsură ce începe să se prevadă un final al pandemiei (datorită apariției vaccinului),  oamenii tind să respecte tot mai puțin regulile: evitarea contactului cu ceilalți, informarea celorlalți privind statutul tău de pozitiv, păstrarea distanței, tușitul în plica cotului, atingerea feței, spălatul mâinilor, auto-izolarea la expunere, purtatul măștii.

http://www.armandomeier.com/wp-content/uploads/2020/12/vaccine_socialdistancing.pdf?fbclid=IwAR2Gpl44WofchP7A1K-mRGV8EUbHNO6ie2swcyOU1YyOUGdwtxNzYQDSlcg

Noul guvern trebuie să fie conștient de faptul că va scădea respectarea regulilor în paralel cu vaccinarea – trebuie comunicare intensă + amenzi mai mari, ca să nu mai vorbim de contribuția celor care distribuie bazaconii pe facebook”, a concluzionat specialistul în sănătate publică.

Citește și: „Nu ne putem infecta de la vaccin, pentru că nu conține virusul”

#News