Amendă de 40.000 de lei aplicată Mănăstirii Florești

Se suspectează că alimentele trimise la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au condus la decesul a trei pacienți

Manastire
Manastire sursa foto pixabay

Direcția Sanitar-Veterinară (DSV) Vaslui a amendat cu 40.000 de lei Mănăstirea Florești. Trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit după ce au mâncat alimente furnizate de mănăstire, potrivit g4media.ro.

Miercuri, masa de praznic de la Mănăstirea Florești a ajuns la Spitalul de Psihiatrie Murgeni.

După ce pacienții au mâncat produse din pește (Pangasius), ei au început să acuze stare de rău. În decurs de numai câteva ore, Ambulanta Vaslui a intervenit de 4 ori. Trei dintre bolnavii care s-au simțit rău au murit, alți 20 de pacienți fiind transferați la spitalul din Bârlad fiind în stare foarte gravă. Mai întâi, ambulanța a intervenit pentru un bărbat de 45 de ani ce trebuia transferat la Spitalul Municipal Bârlad cu suspiciunea de gastroenterocolita. Pacientul a fost găsit de echipajul SAJ Vaslui în stop cardiorespirator. Împreună cu alt echipaj cu medic s-au efectuat manevre de resuscitare fără succes fiind apoi declarat decedat. A doua solicitare a fost pentru un bărbat de 68 cu același diagnostic. A fost transferat in stare gravă la Spitalul Bârlad.

A treia solicitare a fost pentru o femeie în vârstă de 50 de ani găsită în stop cardiorespirator.

Nici aceasta nu a răspuns la resuscitare, fiind declarat decesul. A patra solicitare, pentru un bărbat de 54 de ani aflat în stop cardiorespirator. Două echipaje SAJ au efectuat manevre de resuscitarea, dar fără succes, și acesta a murit. Spitalul ar fi primit, ca în fiecare an, preparate alimentare pentru masa de prânz. Preparatele au fost gătite în Mănăstirea Florești. Ele au constat din borș de pește pangasius, pilaf cu legume, pește pangasius prăjit și colivă. Mâncarea a fost servită în incinta spitalului. La scurt timp după ce au mâncat unii pacienți au avut simptome de vărsături. Percheziții DIICOT în mai multe județe, la membri ai clanului Caranilor