IGSU avertizează populația să nu plece cu mașinile la drum până duminică seara

Potrivit ANM, va ninge puternic şi vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50 - 70 km/h,.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) recomandă şoferilor să evite să plece la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, în contextul atenţionării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), care este valabilă până duminică, la ora 18.00, potrivit digi24.ro.

„Evitaţi să porniţi la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară informaţi-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, asiguraţi-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă – anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.”, a transmis, IGSU, într-o postare pe Facebook.

Pompierii recomandă să se evite atingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ şi să se urmărească la posturile radio şi tv buletinele meteorologice şi mesajele autorităţilor.
„Evitaţi adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie”, se evidenţiază în mesaj. Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro. 

Potrivit ANM, va ninge temporar şi vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50 – 70 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 m vântul va depăşi 80 – 90 km/h, astfel încât va fi viscol, iar vizibilitate va scădea. În vestul Carpaţilor Meridionali se vor acumula peste 30 – 40 l/mp şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Elevii din Ilfov și Suceava vor intra în vacanţă vineri