Maria Sava, campioană mondială la fitness 

Ea a cucerit titlul de campioană mondială la categoria Women’s Bikini Up to 160 cm.

Sportiva română Maria Sava, în vârstă de 28 de ani, a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de fitness,  competiție desfășurata în Coreea de Sud, potrivit ziare.com.

Maria Sava a cucerit titlul de campioană mondială la categoria Women’s Bikini Up to 160 cm.

”România devine campioană mondială la Campionatul Mondial de Fitness din Coreea de Sud! Performanța îi aparține sportivei Maria Sava care s-a clasat pe locul 1 și a obținut medialia de aur, cucerind astfel titlul de campioană mondială la categoria Women’s Bikini Up to 160 cm. Bravo, Maria! Suntem mândri de tine și de performanța ta”, a anunțat Federația, pe Facebook.

În afară de  Maria Sava, la  Campionatul Mondial din Coreea de Sud, au mai obținut medalii Narcisa Martin și Lucian Popa (medalia de bronz – categoria Fit Pairs-Open), Mara Zidărescu (medalia de argint – categoria Junior Women Bikini 16-20 years up to 166 cm) și Roberta Năstase (medalia de argint – categoria Junior Women Bikini 21-23 years up to 160 cm), Raluca Velea (medalia de bronz – categoria Women’s Artistic Fitness up to 163 cm, medalia de argint – categoria Junior Women’s Artistic Fitness 16-23 Years Open), Lucian Popa (medalia de bronz – categoria Men’s Fitness Open).

Condiția fizică este starea de sănătate și bunăstarea și, mai specific, capacitatea de a efectua aspecte ale sportului, ocupațiilor și activităților zilnice

. Condiția fizică este, în general, realizată printr-o nutriție adecvată, exercițiu fizic moderat și viguros și odihnă suficientă.Înainte de revoluția industrială, fitness-ul a fost definit ca aptitudinea de a desfășura activitățile zilei fără oboseală excesivă. Cu toate acestea, prin automatizarea și schimbările în stilul de viață, aptitudinea fizică este acum considerată o măsură a capacității organismului de a funcționa eficient inclusiv în activitățile de muncă și de agrement, de a fi sănătos, de a rezista bolilor hipokinetice și de a face față situațiilor de urgență.

RAR, precizări legate de folosirea cauciurilor de iarnă