Statul Vatican şi-a exprimat dorinţa de a participa la Jocurile Olimpice din 2024 organizate la Paris, iar în acest sens, se doreşte înfiinţarea unui comitet olimpic.

Momentan, Vatican are echipă de atletism, dar doreşte extinderea şi dezvoltarea altor sporturi, printre care fotbalul feminine.

„Sportul profesionist a devenit o industrie. Trebuie să ținem cont de asta. Oamenii sunt atrași de spectacolul din sport și asta contează enorm. Putem ajuta această industrie a sportului să adopte un cod etic.

Să punem oamenii în centrul sportului, pentru că sportul trebuie să fie un mijloc, nu un scop. O voce din afara sportului, cum e cea a bisericii, poate ajuta la repoziționarea valorilor de bază. Pe lângă atletism, în Vatican se practică fotbal, taekwondo și cricket.

Logic, Comitetul nostru va fi mai mult simbolic, pentru că nu pretindem că am putea câștiga medalii. E mai degrabă vorba să demonstrăm că valorile olimpice pot fi împărtășite de creștini” , a spus Sanchez de Toca, ministrul sportului din Vatican.

#news