alegeri 2020
Traian Băsescu

Ca de la președinte la președinte, Traian Băsescu îl ceartă pe Klaus Iohannis. În opinia fostului președinte, Traian Băsescu, anunțul făcut ieri de către succesorul său este unul ireponsabil, întrucât oamenii nu vor ține cont de faptul că încă suntem în plină pandemie și vor profita de noile ridicări de restricții. Ceea ce, tot în opinia lui Băsescu, este posibil să genereze un nou val de infectări, de data aceasta unul și mai sumbru decât cel de care avem parte în acest moment.

Traian Băsescu: Amânaţi pentru 15 Iunie ridicarea restricţiilor şi implicit a stării de urgenţă

De asemenea, Băsescu vorbește și despre contextul în care numărul de testări coronavirus nu este unul foarte mare în țara noastră, astfel că riscăm să nu mai putem ține o evidență clară a infectărilor.

”Dragi decidenţi,
Vă pregătiţi să faceţi o mare eroare !
15 Mai este prea devreme să relaxaţi măsurile de izolare pentru că s-au făcut prea puţine teste. 
De aceea habar nu aveţi despre imaginea reală a infecţiei în structura populaţiei. Vă reamintesc recomandarea OMS: „testaţi, testaţi, testaţi”., iar voi nu aţi făcut-o din motive greu de explicat.
Dacă în aceste condiţii veţi diminua restricţiile şi izolarea pe 15 Mai, valul doi al pandemiei ar putea fi foarte puternic.
Amânaţi pentru 15 Iunie ridicarea restricţiilor şi implicit a stării de urgenţă. Eventual modelaţi unele măsuri prin următorul decret ( Ex: măriţi la 3 ore timpul pensionarilor şi mutaţi intervalul mai devreme- este deja foarte cald la orele amiezii).
Lăsaţi timpul necesar pentru ca asimtomaticii să-şi consume singuri boala.
Creşteţi masiv numărul de testări zilnice pentru a le da o şansă celor netestaţi, dintre care unii mor sufocaţi în casele lor, fără nici un fel de asistenţă medicală.
Dispuneţi reluarea activităţilor economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară. În acest sens Direcţiile Sanitare vor da un aviz pentru orice activitate economică ce urmează a se relua/desfăşura în spaţiu închis.
Nu este necesar aviz DSP pentru activităţile economice în aer liber, pe şantiere de construcţii.
Nu redeschideţi şcolile până pe 15 Iunie.
Nu reluaţi zborurile dinspre şi către destinaţii care au fost focare ale infecţiei cu SARS-COV-2.
Întăriţi măsurile de carantină.
Şi încă odată, măriţi numărul de testări la 10 – 15 mii pe zi.”, scrie Traian Băsescu.

Citește și: Traian Băsescu și cele 7 porunci ale sale

#News