Traian Basescu / foto: Facebook

Văzând că se tot discută despre starea de urgență și de posibilitatea prelungirii acesteia, Traian Băsescu a făcut un apel, ca de la fost președinte la actual președinte. În opinia fostului președinte, Klaus Iohannis ar trebui să ia în considerare o serie de aspecte, pentru bunul mers al lucrurilor.

„Domnule Preşedinte, este urgent!

Câteva lucururi care trebuiesc scrise în Decretul de extindere a Stării de Urgență.
1.Anularea nerespectării dreptului la viață intimă, familială și private;
2.Extinderea timpului de circulație pentru pensionari la 3 ore;
3.Creșterea masivă a numărului de teste pentru a se evita ca oamenii infectați să moară în casele lor fără asistență medical. Ce fac Vela, Arafat si Despescu prin limitarea numărului de teste este crimă împotriva românilor.
4.Carantină severă pentru că proporția populației afectate este mult mai mare decât cea oficial măsurată prin prea puține teste.
5.Accelerarea contractării de împrumuturi pentru relansarea șantierelor de contrucții pe Autostrada Transilvania, pentru punerea în funcțiune și extinderea sistemului de irigații.
6.Asigurarea de echipamente de protecție individual și reluarea producției industrial în zone unde nu sunt focare de infecție.
7.Ridicarea oricărei restricţii pentru actvitatea pe şantierele de construcţii, cu luarea măsurilor de protecţie sanitară pentru muncitori.
Fără aceste măsuri, menținerea Stării de Urgență necesară în acest moment din punct de vedere sanitar va impinge România într-o situație de criză economică profundă”, scrie Traian Băsescu pe Facebook.

Între timp, decretul potrivit căruia starea de urgență se prelungește a fost emis de către Klaus Iohannis.

Citește și: Năstase are impresia că Ponta e Kung Fu Ponta

#News