Cristian Tudor Popescu - captură Digi24

În contextul în care de curând, președintele Iohannis a prelungit starea de urgență cu încă 14 zile, CTP laudă inițiativa, spunând că, deși guvernul Orban face greșeli, pare că măcar se străduiește să ia cele mai bune decizii. Astfel, în opinia acestuia, vorbim despre o serie de mesaje de care populația avea nevoie, având în vedere că tensiunea socială, însă și cea politică, crește de la zi la zi.

În același interviu, Cristian Tudor Popescu a vorbit despre acei oameni politici ce au declarat că au rețineri în a vota prelungirea stării de urgență, iar caz în care vor face asta, vor fi săvârșit un act criminal, după cum chiar acesta a zis.

„Este corect și binevenit mesajul. Este nevoie de acest mesaj pentru că tensiunea socială crește. Crește și tensiunea politică, iar diverse personaje încearcă să tensioneze această situație. E nevoie pentru că șefi de partid, Ciolacu și Ponta, doresc și intenționează să nu voteze starea de urgență în Parlament.

CTP: Dacă vor face asta e un act iresponsabil, chiar criminal.

Guvernul, autoritățile, în clipa de față, fac greșeli, dar ca răspuns la aceste greșeli să nu votezi starea de urgență? Ce să întâmplă dacă nu votezi starea de urgență. Iese lumea în stradă.

Există o presiune și din partea fake news-urile. Au apărut teorii cu profesorul belgian cum că românii au gene bună față de vestici. Noi ca brazii. Pe noi nu ne atinge coronavirusul”, a spus CTP, la Digi24.

Citește și: Traian Băsescu și cele 7 porunci ale sale

#News