Adrian Năstase

Năstase se bagă în seamă și cu PSD-ul și cu Iohannis și ajunge la concluzia că nu e nimeni mai măreț decât Victor Ponta. Doar de Victor îi place. În rest, îl enervează liniștea care s-a așternut în PSD. Îl enervează că Iohannis e mai liniștit decât liniștea PSD-ului. Și are și păreri despre absolut oricine și orice. Per total, ce vrea el să spună, are de-a face cu pandemia și cu virusul. Dar Adrian Năstase n-ar fi Adrian Năstase dacă nu ar arăta bârna din ochiul altuia. Chiar și Tăriceanu îl lasă rece pe Năstase, indiferent cât de Tăriceanu încearcă să fie Călin.

De regulă un tip calm ca un boier după un ospăț îmbelșugat, Adiță a ales să fie și el supărat și morocănos. Că a văzut că dă bine să fii arțăgos și cu multe păreri. Îl supără totul, de la pierderile politice, până la ce se întâmplă cu televiziunile. Undeva prin 2012-2014 era ceva mai singur și mai tăcut din fire, din cauza unor dosare de corupție. Ce să zic, e mai simpatic acum:

”Faptul că Parlamentul nu funcționează sau în orice caz nu este vizibil, generează o lipsă de vizibilitate și pentru partide. De asta într-un fel vorbeam într-un articol, într-un comentariu anterior, despre o anumită disipare a partidelor politice și parțială a Sindicatelor. Dar partidele mai mici nu cred că vor câștiga. Pierd toate partidele. Mă uit, PSD-ul practic tace, cu o distincție absolut extraordinară. PNL-ul nu se mai manifestă decât sub forma guvernării și reprezentanții săi merg pe mesaje transmise unitar, dar care nu sunt convingătoare.

Și atunci mod evident la nivel politic pierderile sunt evidente. Singurul care mi se pare că se bate mai mult și devine mai vizibil este Victor Ponta. Care, chiar dacă uneori șarjează mai mult decât ar trebui, dar marchează niște puncte importante. Călin Popescu Tăriceanu, de asemenea, încearcă să revină la o zonă mai ridicată în sondaje și în opinia publică. În rest nu am văzut lucruri deosebite la nivel politic.

După părerea mea, Klaus Iohannis la început a vrut să se implice pentru a arăta că nu îl mai interesează alegerile anticipate care erau, au fost o lungă perioadă de timp, prioritatea apolitică absolut a României în concepția sa. După care și a dat seama că e foarte riscant să gestionezi o problemă, o chestiune, o criză în care mor oameni, și în care în fiecare zi ai mărturii despre disfuncții din spitale, din județe, și atunci l-a lăsați pe ministrul Vela, pe ceilalți din zona medicală. Iar televiziunile sigur că au urmat această linie așa încât cred că Iohannis practic a dorit să se distanțeze de aceste chestiuni”.

Citește și: Iohannis a prelungit starea de urgență cu 30 zile

#News