Turistă grav accidentată pe pârtie la Sinaia, transportată cu elicopterul SMURD

Ea a suferit un traumatism abdominal sever

O femeie aflată la schi pe pârtiile din staţiunea Sinaia a fost rănită, suferind un traumatism abdominal sever. Ea a fost coborâtă de către salvamontişti până la Cota 1400 din Bucegi, funcţiile vitale fiind în mod constant monitorizate, potrivit g4media.ro.

Ea a fost apoi preluată de un elicopter SMURD. Incidentul s-a produs pe domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, unde o femeie în vârstă de 37 de ani s-a accidentat în timp ce schia.

Ea a suferit un traumatism abdominal sever. „Diagnosticul pacientei internată la Spitalul Județean de Urgență Brașov este ruptură de splină”, au transmis salvamontiştii. Salvamontiştii din Sinaia au transportat-o de pe pârtie până la cabinetul medical de la Baza Salvamont Prahova – Cota 1400. Femeii i-a fost acordat primul ajutor medical, fiind solicitat şi elicopterul de la Braşov. ”Investiţiile vor continua, luna viitoare urmând să achiziţionăm un ecograf portabil pentru investigaţii medicale amănunţite şi transmiterea în timp real a imaginilor către medicul de gardă”, precizează oficialii Salvamont. Ministerul Finanțelor amână aplicarea amenzilor pentru firmele care nu folosesc e-Factura