WhatsApp lansează o nouă funcție

Este vorba despre transcrierea mesajelor vocale

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Meta, compania care deține WhatsApp, a anunțat o nouă funcție mult așteptată. Este vorba despre transcrierea mesajelor vocale. Opțiunea va fi disponibilă în curând pentru toți utilizatorii, după o perioadă de testare, potrivit stiripesurse.ro.

Transcrierea mesajelor vocale este una dintre cele mai solicitate funcții de către utilizatorii WhatsApp.

Această opțiune va fi utilă într-un mediul zgomotos, unde utilizatorii nu vor mai trebui să asculte mesajele vocale la volum maxim. Funcția dă posibilitatea citirii mesajelor vocale în loc de ascultare, dar și pentru persoanele cu probleme de auz. Odată funcția activată din setări, o singură atingere va fi suficientă pentru a obține transcrierea. Mesajul audio va rămâne, de asemenea, disponibil.

Procesul de transcriere are loc local pe dispozitiv, fără a fi nevoie să treacă prin cloud. Singura cerință este descărcarea unui pachet de 150 MB pentru conversia voce în text. Noua funcție este disponibilă în versiunea beta 2.24.7.8 a aplicației WhatsApp pentru Android. Lansarea oficială pentru toți utilizatorii, pe Android și iPhone, precum și pe PC și web, va avea loc în curând. Turistă grav accidentată pe pârtie la Sinaia, transportată cu elicopterul SMURD