Dorada ar putea fi aclimatizată în Marea Neagră, pe litoralul românesc

Biologii de la Institutul de Cercetări Marine din Constanța au adus peștele dorada din Marea Adriatică, din Italia.

Românii ar putea mânca dorada din Marea Neagră. Cercetătorii constănțeni încearcă să aclimatizeze această specie în marea noastră. Au adus pești din Marea Adriatică și acum le testează capacitatea de adaptare, potrivit digi24.ro.

Biologii de la Institutul de Cercetări Marine din Constanța au adus pește dorada din Marea Adriatică, din Italia. Peștii sunt de dimensiuni mici și se află acum în perioada de carantină și adaptare.

Cercetătorii fac acum teste în ceea ce privește posibilitatea de creștere a acestei specii pe litoralul românesc. Biologii sunt optimiști și spun că șansele ca specia dorada să fie crescută în țara noastră sunt mari. În plus, cercetătorii sunt de părere că specia nu este invazivă și astfel nu poate produce dezechilibre în mediul marin. Ideal ar fi ca cei care își doresc să facă afaceri în domeniu să crească peștii mai departe de coastă, în ape adânci. De ani buni, românii preferă să mănânce dorada, un pește gustos, cu carne albă, dar destul de scump: pe piață se vind cu 35-40 lei/kg. Este importat din Grecia, Spania, Italia și Franța, dar cu puțin noroc vom putea mânca acest pește și din România.

Trafic rutier întrerupt pe centura Capitalei, după ce un tir s-a lovit de o cisternă