Ţigări de contrabandă de peste 1,5 milioane de euro, descoperite într-un autocamion care transporta produse de igienă

Camionul urma să intre în România

Poliţiştii de frontieră au depistat într-un autocamion care figura ca fiind încărcat cu produse de igienă personală, cantitatea de 384.000 de pachete cu ţigări, estimată la o valoare de peste 1,5 milioane de euro, pentru care şoferul nu deţinea documente de provenienţă, potrivit g4media.ro.

Şoferul a vrut să intre în România pe la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet.

„La data de 21.01.2023, în jurul orei 12.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui ansamblu rutier, un cetăţean bulgar, în vârstă de 51 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, produse de igienă personală, din Bulgaria în România. În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul pentru marfă, în spatele paleţilor cu şerveţele umede (metoda capac), mai multe baxuri ce conţineau 384.000 de pachete cu ţigări, fără a avea aplicate marcaje fiscale”, a transmis Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă, de duminică. Ţigările, în valoare totală de peste 1.500.000 de euro (7.680.000 lei), cât şi autocamionul au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor la sediul Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

În cauză, se fac cercetări faţă de cetăţeanul bulgar, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru încălcarea prevederilor Codului Vamal.

Două plaje cunoscute din Australia, închise după apariția unor rechini