Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Regimul pluviometric va fi excedentar în sud-vestul ţării şi deficitar în nord-vest până la finele acestei luni,

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pe întreg teritoriul României, în ultima săptămână din luna ianuarie. Ulterior, până pe data de 20 februarie, temperaturile se vor apropia de cele normale perioadei, potrivit stirileprotv.ro.

 Potrivit prognozei pe patru săptămâni, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), regimul pluviometric va fi excedentar în sud-vestul ţării şi deficitar în nord-vest până la finele acestei luni,pentru restul perioadei de prognoză fiind apropiat de normalul perioadei în majoritatea regiunilor.

 Astfel, în săptămâna 23 – 30 ianuarie 2023, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, regimul pluviometric fiind local excedentar în extremitatea de sud-vest a ţării, iar în rest cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice. În săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar şi uşor mai coborâte la munte.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru săptămâna 6 – 13 februarie 2023 arată temperaturi medii în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, şi un regim pluviometric deficitar în jumătatea sud-vestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. În ultima săptămână de prognoză, 13 – 20 februarie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Estimările meteorologice pentru intervalul 23 ianuarie – 20 februarie 2023 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2003 – 2022.

Marcel Boloș: Banii pentru ajutorul de încălzire vor intra pe 20 februarie