O femeie din Marea Britanie a renunțat la cadourile de Crăciun pentru a salva viața câinelui ei

Animalul era bolnav de cancer osos.

Joely Eaton, o femeie din Marea Britanie a făcut eforturi deosebite pentru a salva viața câinelui ei după ce a aflat că animalul este bolnav de cancer.  Ea a renunțat inclusiv la cadourile de Crăciun pentru copii pentru a putea să strângă suma necesară analizelor, operației și tratamentului, potrivit ziare.com.

Buddy este un Staffordshire Bull Terrier pe care Joely Eaton l-a primit cadou de la mama ei, la împlinirea vârstei  de 21 de ani. În octombrie, Buddy a început să șchiopăteze și să se simtă rău. 

„Este un câine cam nebun, am crezut că s-a rănit sărind gardul pentru a îl vedea pe vecinul nostru”, a spus Joely.  Medicul veterinar a crezut inițial că este vorba de artrită și i-a prescris antiinflamatoare. Două săptămâni mai târziu, câinele nu își mai putea folosi piciorul deloc. După mai multe investigațîi,  câinele a primit un nou diagnostic , și anume cancer osos. Femeia a avut posibilitatea să îl eutanasieze, dar a refuzat. Ea a ales să îi salveze viața, lucru deloc simplu, câinelui fiindu-i  amputat un picior și trebuind să urmeze cicluri de chimioterapie care i-ar putea prelungi viața cu 18 luni.

Costul total pentru analize, operație și tratament s-a ridicat la peste 9.500 de euro, operația fiind un succes.

Deși Joely a făcut o strângere de fonduri online, donațiile nu au acoperit toată suma, ea fiind nevoită să le explice copiilor că nu își permite să le cumpere cadouri de Crăciun anul acesta. Cei mici au fost de acord că viața animalului este mai importantă. Staffordshire Bull Terrier, numit și Staffy sau Stafford, este un câine de rasă pură de dimensiuni mici până la mijlocii din grupul de terrier care își are originea în părțile de nord ale Birminghamului și în Țara Neagră din Staffordshire, pentru care este numit.

Doi tineri nevăzători din Cluj au escaladat vârful Aconcagua care are 6.962 de metri altitudine