PSD va boicota consultările de la Palat

„Circul ieftin al președintelui Iohannis”

Vădit deranjați de faptul că propunerea lor de premier desemnat, în numele lui Alexandru Rafila, dar și de comportamentul președintelui Iohannis, ca „vârf de lance pentru PNL”, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD nu se va prezenta la consultările de la Palatul Cotroceni, pe care le consideră „un circ ieftin”.

„PSD nu participă la circul ieftin condus de președintele Klaus Iohannis. Am luat decizia ca PSD să nu se prezinte la consultările de la Cotroceni. Gașca pierzătorilor a creat o majoritate de conjunctură, acest nou CDR, care nu are legitimitate în ceea ce privește voturile românilor și opțiunea românilor pentru prim-ministru. PSD va intra total în opoziție, vom face o opoziție dură, cum merită românii să fie reprezentanți de PSD. Vedem că actualul CDR nu are o soluție nici pentru criza sanitară, nici pentru criza economică”, a anunțat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

Ciolacu a precizat că social-docrații așteaptă programul de guvernare „cu care noul CDR trebuie să vină în Parlament, precum și bugetul de stat, un buget al austerității”.

Boicotul împotriva lui Iohannis

„Președintele Iohannis a fost purtătorul de cuvânt și vârful de lance al PNL în campanie. Mai mult, s-a antepronunțat ce coaliție dorește să conducă România, coaliția pierzătorilor, și să fie un nou guvern al său. Le urăm succes”, a adăugat președintele PSD.

În ceea ce privește alegerea lui Orban la șefia Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a precizat că cei din coaliția PNL – USR PLUS – UDMR „au avut  aceste voturi de a-și impune un președinte la Cameră”.

PSD, care în acest moment este „reprezentat și i-au fost respectate ponderile și comisiile, atât cantitativ, cât și calitativ, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților”, a obținut cel mai mare număr de parlamentari, l-a susținut pentru a fi nominalizat premier desemnat pe reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila. PNL, USR PLUS și UDMR îl propun pe Florin Cîțu pentru a forma viitorul Executiv.

Președintele Klaus Iohannis va relua consultările cu partidele politice parlamentare în vederea desemnării premierului, astfel că le-a invitat la Palatul Cotroceni, marți, începând cu ora 15.00, când primii trebuiau să fie cei de la PSD. În continuare se va intra după următorul program: de la ora 15:30 – Partidul Național Liberal (PNL); ora 16:00 – Alianța USR-PLUS; ora 16:30 – Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (PAUR); ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR); ora 17:30 – Minorități naționale reprezentate în Parlament, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Citește și: Convocare la Palatul Cotroceni, pentru consultări

#News