Marcel Ciolacu (PSD)

În contextul actual al evoluției epidemiei cu noul coronavirus, liderul PSD, Marcel Ciolacu consideră că România nu este pregătită pentru o nouă campanie electorală, cea pentru alegerile parlamentare, care ar trebui să înceapă pe 6 noiembrie. Mai mult, acesta a precizat că președintele Iohannis trebuie să asculte părerea specialiștilor, mai ales a celor care au venit de curând în rândul social democraților.

„Îmi menţin punctul de vedere că nu politicienii, nici preşedintele nu sunt îndreptăţiţi dacă e bine să avem alegeri pe 6 decembrie. Eu fac un apel din nou către preşedintele României să fie preşedintele tuturor românilor. Cifrele de astăzi ne dovedesc că direcţia şi măsurile de prevenire nu sunt cele corecte şi în continuare consider că România nu este pregătită ca în două săptămâni să intre în campanie electorală. Prioritatea noastră trebuie să fie sănătatea românilor şi dialogul între toate forţele politice şi acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă preşedintele României renunţă să mai fie şi preşedintele PNL”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Buzău.

Marcel Ciolacu, președintele #PSD, a depus candidatura pentru alegerile parlamentare la Biroul Electoral Buzău

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 22 octombrie 2020

Nu vor să renunțe la alegeri, ci doar să fie ascultați specialiștii

„Nu am făcut un apel la preşedintele României să renunţe la alegerile pe 6 decembrie. Am făcut un apel la toate forţele politice, în special la preşedintele României, pentru că la prim-ministru nu fac apel, fiindcă vedeţi în ce dezastru sanitar ne aflăm şi într-o criză negestionată. Am făcut un apel de a asculta părerea specialiştilor cu adevărat. În acest moment cei mai buni specialiştii în domeniu sunt candidaţii PSD, domnul profesor Rafila şi domnul profesor Cercel. E greu, dar până la urmă şi preşedintele României trebuie să înţeleagă că specialiştii sunt în interiorul PSD şi nu sunt pe holurile Guvernului, pentru că nu sunt ascultaţi”, a conchis Ciolacu.

Președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a fost joi prezent la Buzău, la depunerea candidaturilor PSD pentru parlamentare. Ciolacu deschide lista la Cameră, în Buzău, iar la Senat este pe primul loc Lucian Romaşcanu.

Citește și: Iohannis: „Alegerile parlamentare nu se pot amâna”

#News