Soluția reducerii consumului de energie electrică vine de la Bookfest

Lectura ne poate ajuta să facem și economie

Sursa foto: Pixabay

Stingerea televizorului și aprinderea unei veioze pentru citit – aceasta este ideea organizatorilor Bookfest.

În deschiderea celei de-a VII-a ediţii a Salonului de Carte Bookfest de la Târgu Mureş, de joi, Mihai Mitrică a propus această soluție pentru reducerea consumului de energie electrică.

Preşedintele executiv al Asociaţiei Editorilor din România a dorit să arate că lectura ne poate ajuta să facem și economie, pe lângă multe alte beneficii pe termen lung.

„Aş vrea doar să le reamintesc celor care poate vor urmări această ceremonie faptul că ne propunem cu toţii să economisim energie electrică din motive pe care le cunoaşteţi foarte bine. Şi cred că dacă stingem televizorul, din cele 5 sau 6 ore pe care le consumă românul la televizor în fiecare zi, măcar jumătate de oră, ca să deschidem o veioză, putem să contribuim şi la acest deziderat”, a declarat el.

Reduceri cu până la 50% la Bookfest

Salonul de Carte Bookfest a revenit după trei ani la Târgu Mureş cu ediţia a VII-a, începând de joi până duminică. În acest interval, editurile oferă peste 30.000 de volume publicului cititor.

Este vorba de edituri precum Humanitas, Polirom, ART, Curtea Veche Publishing, Nemira, Corint, For You, ALL, Andreas, Niculescu-Oxford, Litera, RAO, Herald, Pearson – Excellent English Education, Antim Ivireanul, Betta, Garabontzia şi Diana Press.

Majoritatea au anunţat reduceri cu până la 50% faţă de preţul din librării.

În plus, pe parcursul Salonului de Carte Bookfest, la Teatrul Naţional Târgu Mureş, publicul îi poate întâlni pe Cristian Tudor Popescu, Radu Paraschivescu, Sabina Fati, István Téglas, Alina Nelega, Alexandru Stermin, Ioana Bot, Florin Bican, Peter Demeny, Denisa Comănescu, Lidia Bodea şi mulţi alţii.

Accesul este gratuit la toate evenimentele. Intervalul de vizitare este 10:00 – 20:00, în toate cele patru zile de Bookfest.

Citește și Arabia Saudită va trimite prima femeie în spațiu în 2023