Noi acuzații de evaziune fiscală pentru Shakira, din partea guvernului spaniol

Cântăreața este acuzata ca ar fi fraudat statul cu 6,7 milioane de euro în 2018

Sursa foto: Facebook/Shakira

Vedeta columbiană de muzică pop Shakira a fost acuzată de evaziune fiscală pentru a doua oară de către guvernul spaniol, potrivit g4media.ro.

Procurorii din Spania susțin că cântăreața a fraudat statul cu 6,7 milioane de euro  în 2018. Ei spun că acest lucru s-a întâmplat atunci când ea nu a declarat milioane de dolari în avansuri pentru turneul său El Dorado World Tour, printre alte plăți.

Procurorii spanioli au deschis cea de-a doua investigație în iulie 2023, dar au făcut publice detaliile marți. Rețeaua spaniolă RTVE spune că artista în vârstă de 46 de ani este la curent cu noile acuzații, dar agenția de știri Reuters relatează că echipa de avocați a Shakirei din Miami, unde locuiește acum, nu a fost încă informată despre acestea .În schimb, aceștia erau „concentrați pe pregătirea procesului pentru anii fiscali 2012-14, care va începe pe 20 noiembrie”, au declarat avocații.

Noile acuzații se bazează pe faptul că, în 2018, Shakira locuia în Barcelona cu starul de fotbal Gerard Pique și, prin urmare, trebuia să își impoziteze toate veniturile internaționale acolo. 

Ei susțin că, în schimb, ea și-a deturnat banii către „companii aflate în țări cu impozitare redusă și opacitate ridicată”. Shakira va fi judecată în luna noiembrie a acestui an la Barcelona pentru șase presupuse infracțiuni fiscale separate, acuzații pe care le-a negat. În acest caz, ea a fost acuzată că nu a plătit impozite de 14,5 milioane de euro între 2012 și 2014, dar a negat în repetate rânduri orice abatere. „Sunt încrezătoare că am suficiente dovezi pentru a-mi susține cazul și că justiția va decide în favoarea mea”, a declarat ea în septembrie.https://www.hashtagnews.ro/27/09/2023/lifestyle/timpliber/braila-tantar