alegeri 2020
Traian Băsescu

Fostul președinte, Traian Băsescu a criticat, la România TV, declarațiile lui Orban cu privire la majorarea punctului de pensie, decis în plenul Parlamentului, dar și „ticăloșia” pesedistă.

„Situația este dramatică, iar drama e cu atât mai accentuată de declarațiile infantile ale premierului, care nu e pregătit. El a anunțat piață bancară că România întră în incapacitate de plată. Un prost mai mare unde poți găsi? E adevărat că și ce a făcut PSD este o ticaloșie, că știu că nu sunt bani. Dar ai două soluții, una să mergi la CCR. Dar la CCR nu te va lăsa să încalci legea, pentru că deciziile parlamentului sunt suverane. În locul lui Orban, mi-aș aduce toți deștepții, dacă are, și aici l-ar putea ajută Cîțu. Pentru a ajuta șocul, ai câteva lucruri importante: una e reducerea cheltuielilor. Încasările au scăzut, iar cheltuielile au crescut, ar trebui să vadă unde poate reduce cheltuielile”, a declarat europarlamentarul PMP, Traian Băsescu.

Ce cheltuieli pot fi reduse

Candidatul la un Primăria București, Traian Băsescu a reamintit momentul în care Emil Boc a redus din aparatul bugetar, cu toate nemulțumirile celor vizați.

„PNL să nu mai fie farseur și să voteze scăderea numărului parlamentarilor de la 500, la 300. PNL a votat alături de PSD respingerea legii introduse de PMP. Dacă Orban nu mai e în USL, să voteze în parlament alături de PMP. Să reducă aparatul bugetar. La 7 oameni care pleacă, o angajare, așa a redus Boc aparatul bugetar cu 200.000 de mii de oameni într-un an jumătate. Altă reducere, la cheltuielile materiale. Spunem poporului că nu avem bani, dar au crescut cheltuielile cu 16%.”,  a mai precizat Băsescu.

PMP, solidar cu PNL, și acum și la moțiune

Fostul președinte i-a catalogat pe social-democrați „un partid jegos, o haită de trădători”, care nu au fost susținuți nici acum, nici la moșiune de către PMP.

„PSD e un partid jegos, sunt o haită de trădători de țară. Iar premierul a anunțat azi categoriile de rating să ne bage la categoria junk, asta a făcut cu minte lui seacă. Decizia parlamentului, foarte puțin probabil va fi înfrântă de CCR. Dacă vrei să dai bani de cumpărat voturi la primari PSD, foarte bine, dar nu te obligă nimeni. Dacă vrei 2 miliarde în fondul de rezervă, foarte bine, dar nu te obligă nimeni.

PMP a fost solidar azi cu PNL, cum a fost și la moțiune, deși puteam să-i trântim, dar s-ar putea să fie ultima dată când acești incompetenți sunt ținuți la putere de PMP. NU va ascund că sunt furios în primul rând pe ticăloșia PSD, care știe că e criză și profită de majoriutatea cu UDMR pentru a pune sarcini imposibile în cârca guvernului, iar în al doilea rând de incompetența PNL, pe care trebuie să-i ținem la putere pentru că PSD este o adunătură”, a mai spus Băsescu.

Voturile românilor, foarte scumpe

„Partidele au ajuns la a batjocori țara și interesul național pentru niște voturi. Niște ticăloși încarcă sacul de cheltuieli, iar ceilalți adună și ei cheltuieli, au ajuns toți să aibă mașini și protecție de la SPP. De unde atâta cheltuială cu neica-nimeni? Plânge sufletul în mine, eu am salvat țară asta dintr-un moment de criză, punându-mi în joc toată carieră mea de politician.”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Citește și: Orban, despre creșterea pensiilor. „Oricine promite mai mult de fapt dă mărul otrăvit”

#News