Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un nou studiu publicat recent arată că gospodăriile din Regatul Unit consumă cu aproximativ 6.5% mai puțin alcool atunci când beau din pahare mai mici (290 ml) decât din pahare mai mari (350 ml), indică Eurek Alert.

Analiza a implicat 260 de gospodării din Marea Britanie. Aici, populația generală consumă cel puțin două sticle de vin de 750 ml, în fiecare săptămână.

Pe parcursul a două perioade de intervenție de 14 zile, gospodăriile au fost rugate să cumpere o cantitate prestabilită de vin de băut acasă, fie în sticle de 750 ml, fie de 375 ml

De asemenea, s-a stabilit să primească pahare mai mici (290 ml) sau mai mari (350 ml) din care să bea. Volumul de vin consumat la sfârșitul fiecărei perioade de intervenție a fost măsurat folosind fotografii ale sticlelor achiziționate, cântărite pe cântarele furnizate, prezintă studiul publicat în revista de specialitate Addiction.

Folosirea paharelor mai mici a redus cantitatea de vin băută cu aproximativ 6.5% (253 ml pe două săptămâni), deși există o anumită incertitudine în jurul acestui efect.

Băutul din sticle mai mici a redus cantitatea de alcool băută cu 3.6% (146 ml pe două săptămâni). Totuși, există o serie de îndoieli

Se știe deja că utilizarea paharelor mai mari crește volumul de vin vândut în restaurante, iar dimensiunea paharelor de vin, în general, a crescut dramatic în ultimele trei decenii.

Dacă efectele mărimii paharelor de vin asupra consumului se dovedesc eficiente, cu efecte susținute în timp, reducerea dimensiunii paharelor de vin folosite în locuințe ar putea contribui la politici de reducere a consumului de alcool.

Aceste politici ar putea include stabilirea prețurilor paharelor în funcție de capacitatea de a crește cererea pentru pahare mai mici și reglementarea dimensiunilor sticlei în baruri, restaurante și alte spații cu licență pentru a vinde alcool prentru a ajuta la schimbarea normelor sociale.

Adaptare: Eurek Alert