Ecaterina Andronescu foto CAPITAL.RO

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu este de părere că povara cursurilor online nu este una chiar atât de grea pe cât se lasă de înțeles. În opinia acesteia, cursurile online reprezintă varianta cea mai ușoară, fiind mult mai eficiente și mai facil de realizat, în comparație cu cele clasice, desfășurate în săline de clasă.

„Vreau să mai fac o precizare. Să știți că susținerea orelor în on-line nu este o chestiune mai ușoară decât susținerea orelor în sălile de clasă. Mulți profesori n-au avut pregătirea necesară, multe familii n-au avut instrumentul tehnologic necesar urmăririi on-line a lecțiilor și, sigur, că de aici pagubele care s-au produs învățământului, prin suspendarea cursurilor, sunt enorme și sunt irecuperabile, după părerea mea”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu: „Am lăsat semnate două proiecte de circa 100 de milioane de euro”

Mai mult decât atât, Ecaterina Andronescu susține că la plecarea acesteia din fruntea ministerului Educației ar fi lăsat două proiecte în valoare de 100 de milioane de euro, proiecte care nu ar fi fost puse în practică nici acum, cu toate că reprezentații guvernului i-ar fi promis că vor ține cont de acestea.

„Din păcate, aș mai spune ceva, dar aici m-aș uita la Ministerul Educației, nu la Ministerul Sănătății. Cred că trebuie regândite programele disciplinelor, în așa fel încât elementele importante din Semestrul II, care n-au putut să fie predate, să fie regândite începutul Semestrului I. Din păcate, acum sunt în derulare, din câte știu eu, două licitații. Dar, din păcate, spun încă o dată, am lăsat, în septembrie 2019, semnate două proiecte de circa 100 de milioane de euro, care vizau digitalizarea sistemului românesc de învățământ.”, a spus, într-un final, Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației.

Citește și: Concurs de creație „Ambient Urban”

#News