Şase persoane, trimise în judecată în cazul furtului de combustibil destinat Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu

5 tone de motorină au fost scoase la vânzare la jumătate de preţ

Şase persoane au fost trimise în judecată de procurorii constănţeni în dosarul motorinei furate care era destinată Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu. Trei persoane sunt acuzate că ar fi sustras combustibilul de la societatea unde erau angajate şi au raportat apoi că respectivele cantităţi au fost livrate bazei militare. Astfel, a fost furată o cantitate de cinci tone de combustibil, pusă ulterior în vânzare la un preţ la jumătate faţă de cel practicat de comercianţii autorizaţi, potrivit ziare.com.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a transmis printr-un comunicat de presă, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a şase persoane, două dintre acestea pentru comiterea infracţiunii de delapidare în formă în continuată, o persoană pentru infracţiunea de complicitate la delapidare şi alte trei persoane pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire în formă continuată.

“În perioada mai – iulie 2021, primii trei inculpati, având calitatea de angajaţi în cadrul S.C. E.E. S.R.L. au dezvoltat un mod de operare, în sensul sustragerii de cantităţi de motorină aparţinând acestei societăţi, raportând totodată superiorilor din cadrul societăţii că respectivele cantităţi ar fi fost livrate Bazei Aeriane Mihail Kogălniceanu, în scopul alimentării generatoarelor, conform contractelor încheiate cu K.B.R., aceasta din urmă societate fiind înfiinţată de guvernul Statelor Unite ale Americii, pentru a asigura logistica bazelor americane de pe teritoriul României”, se arată în comunicat.

Procurorii au precizat că primele trei persoane ar fi alimentat generatoarele din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu cu cantităţi de motorină inferioare celor consemnate în documentele interne ale S.C. E.E. S.R.L., obţinând astfel diferite surplusuri de motorină  pe care şi le-au însuşit.

“Ulterior, combustibilul sustras, în cantitate totală de aproximativ 5.000 litri, ar fi fost pus în vânzare către diverse persoane interesate, la un preţ reprezentând aproximativ jumătate comparativ cu cel practicat de comercianţii autorizaţi. Trei dintre inculpaţi au fost cercetaţi iniţial sub control judiciar, în prezent nemaifiind supuşi vreunei măsuri preventive”, au mai menţionat procurorii.

Avertizare meteo de furtuni pentru 26 de județe