Cu toate că, până nu de mult, prin urbea gălățeană se auzeau zvonuri potrivit cărora în filialele locale USR și PLUS nu ar prea exista unitate, liderilor celor două formațiuni luându-le destul de mult timp pentru a se pune de acord în ceea ce privește alegerile locale, iată că lucrurile par să se fi rezolvat. Cel puțin în aparență! C-o fi fost ordin direct (care nu se discută, ci se execută) de „centru”, ori că liderii „opoziției” actualei administrații PSD-iste or fi înțeles de la sine putere că-i cazul să se unească – pentru că altfel, „nema” șanse reale – n-am de unde să știu!

Cert este că, în cursul weekendului trecut, USR PLUS a anunțat oficial cine va candida cu scopul de a-i trage scaunul de sub fund actualului primar, Ionuț Pucheanu (PSD), și cine are aspirații de președinte al Consiliului Județean Galați, ca alternativă pentru actualul Costel Fotea (tot din PSD și el). Se pare că vorbim despre doi Bogdani, și-anume despre Bogdan Rodeanu la primărie și Bogdan Dumitrescu la CJGL.

Desigur, e reconfortant gândul că la Primăria Municipiului Galați va candida și altcineva în afară de Pucheanu. Ba chiar aș putea să plusez pe faptul că un pic de concurență n-are cum să-i facă rău nici lui Fotea. Însă dacă este să privim situația din punct de vedere obiectiv, părțile posterioare ale celor doi pesediști, deja în funcție, par lipite cu super glue de partid de scaune, astfel că înfrângerea lor pare și ea, cel puțin acum, una utopică. Din păcate pentru unii, din fericire pentru alții. Depinde pe ce pare a eșicherului politic gălățean te-a suprins viitura.

Alianța Bogdanilor USR PLUS

„De astăzi, avem Alianța USRPLUS la Galați!

Astăzi, am semnat actul de naștere al Alianței USRPLUS pentru alegerile locale.

Bogdan Rodeanu, președintele USR Galați, candidat pentru Primăria Galați, Bogdan Dumitrescu, președintele PLUS Galați, candidat la funcția de Președinte al Consiliului Județean și liste comune pentru Consiliul local Galați și pentru Consiliul Județean Galați!

La fel cum am mers împreună în Campania “Fără penali în funcții publice”, în alegerile europarlamentare și în cele prezidențiale, mergem împreună și în alegerile locale.”, se arată pe pagina oficială a celor de la USR Galați.

Fuziune și reacțiune

„USR și PLUS au apărut ca o alternativă reală la partidele vechi și la ideologia acestora, bazată pe cumetrii, oportunism și incompetență.

USR și PLUS împart un ADN comun, bazat pe următoarele valori: integritate, responsabilitate, meritocrație și democrație.
Demersul nostru de fuziune este așteptat de toți cei care și-au pus speranțele în noua clasă politică din România și reprezintă răspunsul la nevoia de schimbare a politicii autohtone, dominată de vechile metehne din care rămân doar vorbele.

Galațiul este printre primele județe din țară unde Alianța USRPLUS pentru alegerile locale este realizată, după parcurgerea tuturor pașilor statutari în ambele partide.
Vor urma și celelalte astfel încât, în urma convocării unor congrese extraordinare, USR și PLUS să fuzioneze.

Gestul nostru politic de astăzi a fost unul foarte ușor de făcut nu doar datorită afinităților dintre USR și PLUS, consolidate în doi ani de luptă împotriva a ceea ce PSD a făcut la guvernare și în administrație, ci și ca urmare a susținerii pe care Dumneavoastră, gălățenii, ne-ați aratat-o până acum.”, completează USR Galați.

Citește și: Politica gălățeană văzută subiectiv. (III)

#News