Cu toate că până să intre Liviu Dragnea la mititica, nu-mi amintesc să-l fi auzit pe Marcel Ciolacu protestând împotriva metodelor sale „neortodoxe”, iată că vremurile se schimbă, viziunile și ele, oamenii politici adaptându-se în funcție de „vânturile” schimbării. Astfel, dacă înainte de apocalipsa dragniană, Ciolacu tăcea mâlc, bașca executând și-un frumos rol de băiat de mingi în cadrul reprizelor de pescuit ale fostului „ștab” social democrat, astăzi avem parte de un Marcel reformat și updatat viitorului. Un viitor în care, pesemne că PSD-ul a înțeles unde a greșit și ce trebuie să schimbe astfel încât să n-ajungă în fundăturile istoriei politice, așa cum previzionau o serie de minți luminate.

Ciolacu, despre Dragnea și Băsescu: „Doi lideri politici din România au încălcat cutumele parlamentare”

„Nu, noi am apărat Constituția și legile țării. Nu ai voie să schimbi legile electorale cu un an înainte de un ciclu electoral. Nu ai tu cum, USR, să ne acuzi pe noi care am stopat un abuz.  (…) Doi lideri politici din România au încălcat cutumele parlamentare: unul a fost Traian Băsescu, care a creat precedentul, și al doilea a fost Liviu Dragnea. Eu am avut o şedinţă cu colegii mei şi am întrebat ce abordare îşi doresc: revenim la cutumele parlamentare, cum e normal, sau mergem în nişte aranjamente de moment pentru a-ţi crea anumite majorităţi şi împărţim fiecare cum apucă. Toţi colegii mei au fost de acord cu revenirea la cutumele parlamentare. Acest lucru s-a întâmplat în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu, al B1 Tv.

Și ca să fie treaba, treabă, Marcel Ciolacu susține că legile electorale nu pot fi schimbate după bunul plac, așa cum s-a mai întâmplat în trecut. Nu de alta, însă am văzut cu toții cam ce au pățit cei ce au mers pe calea asta. Aviz, USR-ului, cu alte cuvinte – sugerează Ciolacu.

Citește și: USR Galați și PLUS Galați par să fi ajuns, în sfârșit, la un compromis

#News