Supărare mare pe capul lui Ludovic Orban! S-a prins, în sfârșit, că majoritatea satelor se prezintă cam ca-n Evul Mediu. Nu știu exact unde a stat Orban până acum, prin ce vizuină, de i s-a pus pata pe dezvoltarea infrastructurii rurale tocmai acum! Situația deplorabilă a localităților rurale românești nu e o poveste nouă însă premierul abia acum se gândește s-o ia în calcul, acuzând primarii PSD de faptul că n-ar fi catadicsit să se ocupe de canalizări, în pofida mandatelor lungi, uneori chiar cu repetiție. De altfel, nici cu președinții de consilii județene nu „i-ar fi rușine” lui Orban.

E drept, rareori mi-a fost dat să văd vreo primărie de sat atât de responsabilă încât să n-am ce să-i reproșez. În marea lor majoritate, satele românești sunt adevărate mașini ale timpului ce te aruncă cu câteva sute de ani în urmă. Ceea ce mă face să revin la titlu, pentru a-l explica. Primarul, când cade în noroi, nu mai trece pe-acolo. Nici măcar ca să asfalteze drumul.

Chiar și-așa, cu toată dreptatea lui Orban, nu pot să nu mă întreb, din nou, de ce acum? Poate pentru că, cel puțin în ultima vreme, primăriile administrate de PSD s-au plâns că n-au primit rambursările de la Guvern, aferente cheltuielilor de covid?

Aurul străluceşte şi-n noroi

„Am asigurat cofinanțare de 6% pentru firmele care se ocupă de proiecte prin POIM pentru canalizare. În ciuda eforturilor făcute la nivel guvernamental aceste proiecte nu au ajuns la semnarea contractelor de finanțare, mai ales în județe finanțate de PSD. Fac un apel către ADI-uri și consilii județene să urgenteze semnarea acestor proiecte ca românii din mediul rural să beneficieze de condiții decențe. E păcat să ratăm fondurile pe care le avem la dispoziție”, a declarat Orban.

Citește și: Meci amical între Guvern și Avocatul Poporului. Apără Renate!

#News