A început extracția şacalilor din Delta Dunării

În termen de 120 de zile trebuie vânate maximum 400 de exemplare

Asociaţia Judeţeană a Pescarilor şi Vânătorilor Sportivi (AJVPS) din Tulcea a capturat luni, în prima zi a acţiunii de extracţie controlată a şacalilor din Deltă, şase exemplare din această specie, a declarat preşedintele asociaţiei, Tudorel Oancea, potrivit g4media. ro.

 Acţiunea, care a avut loc în zona Ceatalchioi – Chilia Veche – Pardina, se va extinde miercuri şi la nivelul zonei Dunavăţu – Mahmudia – Murighiol, fiind desfăşurată în cadrul contractului semnat de asociaţie cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), după ce în numeroase rânduri locuitorii din Deltă s-au plâns din cauza pagubelor provocate de şacali.

 „Ieri (luni – n.r.), acţiunea s-a desfăşurat doar într-o singură zonă şi vrem să o extindem în perioada următoare şi în celelalte zone. S-au prins doar cinci, şase exemplare. Sigur însă mâine (miercuri – n.r.) vânătoarea va avea loc în zona Dunavăţu – Mahmudia – Murighiol. Pe lângă localnici, la partidele de vânătoare, participă şi membri ai asociaţiilor din alte judeţe“, a precizat preşedintele AJVPS Tulcea, Tudorel Oancea. El a mai spus că toate persoanele care participă la acţiunile de extracţie a şacalilor din Deltă trebuie să îndeplinească cerinţele legislaţiei în vigoare, amintind că în termen de 120 de zile din zonă trebuie scoase maximum 400 de exemplare. Potrivit sursei citate, grupurile de vânători numără până la 10 membri şi sunt însoţiţi de un agent ecolog al ARBDD. În ultimii ani, locuitorii Deltei s-au plâns că şacalii le omoară animalele pe care le cresc în curţi şi le distrug grădinile cu legume şi le-au cerut autorităţilor să reducă numărul acestora.

Medic la Agenţia Naţională Antidrog avertizează: În Capitală sunt 8.000 de consumatori de droguri injectabile