Dîncu, aprig susținător al Renatei Weber

Social democratul crede că instituțiile europene ar trebui să intervină în acest caz

Social democratul Vasile Dîncu întervine în scandalul încercării de demitere a Avocatul Poporului și spune că acesta nu este un om, este o instituţie. „Avocatul Poporului trebuie să fie de partea opoziţiei, nu politic, trebuie să fie de partea opoziţiei, să monitorizeze puterea, ăsta este rolul Avocatului Poporului, ăsta este rolul unor instituţii de genul ăsta, ăsta este rolul presei de exemplu”. a susţinut liderul PSD, la emisiunea Insider Politic, difuzată de Prima TV .

Vasile Dîncu a mai spus că PSD nu are cum să susțină demiterea din funcţia de avocat al Poporului al Renatei Weber, adăugând că, în opinia sa, instituţiile europene ar trebui să intervină și să pună punctul pe i.

Citește și: Renate Weber, „copilul” lui Liviu Dragnea?

Vasile Dîncu: „Eu o cunosc pe doamna Renate Weber de peste 20 de ani. A fost mereu un stâlp al societăţii civile, a criticat mereu PSD-ul şi toate abuzurile sau non-abuzurile pe care le-a făcut”

„Aveam întotdeauna senzaţia că doamna Weber, ca orientare politică, este un om de dreapta”, a mai spus Dîncu, adăugând că nu este nicio problemă cu asta, întrucât Weber ar fi un om care-şi asumă corect funcţia pe care o are. „Nu este deloc PSD-istă şi cred că merită să facă asta, pentru că prin Fundaţia Soros şi prin alte instituţii în care a lucrat are o experienţă în a apăra drepturile civile. Credem că şi instituţiile europene ar trebui să reacţioneze în acest mod, pentru că este un abuz al puterii.”În plus Vasile Dîncu a mai spus că, dacă va dori să desfiinţeze instituţii, actuala putere politică „va îndepărta intelectualii, oamenii din societatea civilă”, a completat acesta.

Citește și: Dîncu insistă că nu numai PSD este de vină